شفایار
بررسی و پاسخگویی به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و نازایی _ تغذیه و رژیم درمانی 
قالب وبلاگ
لینک های ویژه
 

دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :   

در رابطه با کم کاری تیروئید و اختلالات قاعدگی سئوال میشود.

باید بدانید که نا منظمی های سیکل قاعدگی می تواند به علت عدم تخمک گذاری باشد و یکی ازعلل عدم تخمک گذاری ٬ اختلال کار تیروئید(چه کم کاری چه پرکاری) میباشد که معمولا با درمان تیروئید٬تخمک گذاری هم اتفاق افتاده وسیکل های قاعدگی منظم می شود. چنانچه با درمان کار تیروئید همچنان نامنظمی وجود داشته باشد باید به دنبال علت دیگری بود و بسته به تشخیص داده شده توسط پزشک آنرا درمان نمود.

 

[ جمعه بیست و سوم اسفند 1392 ] [ 22:40 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]
 

دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :  

در رابطه با میزان اطمینان به نتیجه babycheck سئوال میشود.

باید بدانید نتیجه تست منفی بمنزله عدم بارداری قطعی نمی باشد و ممکن است در آزمایش خون و یا چند روز بعد باهمین تست نتیجه مثبت گردد. ولی نتیجه مثبت babycheck قطعی است وشخص حامله میباشد.

 

 

[ شنبه هفدهم اسفند 1392 ] [ 19:13 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]


دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :

دررابطه باپریودهای دردناک وامکان ناباروری سئوال شده است.

باید بدانیدکه معمولا پریودهای دردناک حاصل سیکلهای قاعدگی همراه با تخمک گذاری بوده واین خود نشانه نداشتن مشکل باروری میباشد. ولی یکی ازعلل پریودهای دردناک مسئله ای بنام آندومتریوز است که گاهی (نه همیشه) باروی را  دچار مشگل میکند.

جهت تشخیص این بیماری می توان ازسونوگرافی وبعضی آزمایشات کمک گرفت. لیکن راه تشخیص نهائی باجراحی لاپاراسکوپی می باشد.


[ جمعه شانزدهم اسفند 1392 ] [ 18:40 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]

دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :

در رابطه با لکه بینی و خونریزی به مدت یکی دو روز ، در اواسط سیکل قاعدگی یعنی حدود روزهای 13، 14 و یا 15 سوال می شود.

باید بدانید که در این روزها به علت تغییرات هورمونی و تخمک گذاری ، یک خونریزی از دیواره رحم رخ می دهد که مقدار آن در افراد مختلف متفاوت بوده و ممکن است از حد میکروسکوپی تا حد خونریزی یکی دو روزه باشد. که طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. ولی باید توجه داشت که پس از این مدت قطع شود و ادامه نیابد.

وجود ترشحات نسبتا زیاد شفاف و بدون رنگ و بو هم در این روزها نرمال بوده و ناشی از همین تغییرات هورمونی و شرایط تخمک گذاری می باشد.


[ سه شنبه بیست و ششم آذر 1392 ] [ 18:1 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]

دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :

سوال می شود اگر نازایی داشته باشیم و بخواهیم از پرورشگاه فرزند بگیریم آیا امکان شیردهی برایمان وجود دارد؟

بله چنانچه روزانه 4 تا 6 عدد قرص متوکلوپرامید خورده شود، پس از مدتی شیر تولید می شود و مکیدن نوزاد باعث ادامه شیردهی می شود.

ولی باید توجه داشت که چون این اتفاق زمان می برد و مدت زیادی طول می کشد به احتمال زیاد فرزند خوانده شما که تا این زمان از شیشه استفاده می کرده، حالا دیگر مکیدن پستان را قبول نمی کند. ضمنا اگر منظورتان محرم شدن بچه باشد و مساله مادر رضایی شدن مطرح باشد، طبق گفته مراجع اینگونه شیر دادن، که به دنبال زایمان اتفاق نیفتاده باشد ، محرمیت ایجاد نمی کند.


[ یکشنبه بیست و چهارم آذر 1392 ] [ 17:59 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]

  دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان :

معمولا تا 6 هفته بعد از تولد نوزاد این حالت طبیعی است ولی چنانچه طولانی تر شد، باید بررسی شود.

ممکن است علت، تغییرات وضعیت هورمونی و شیردهی باشد و گاهی عفونت و التهاب عامل آن است که نیاز به درمان آنتی بیوتیکی و ضدالتهاب دارد. در ضمن موارد جدی تری هم ممکن است مطرح باشد که نیاز به توجه و درمان مناسب دارد که نباید به تعویق بیفتد . 

برای تشخیص و درمان نیاز به سونوگرافی و انجام آزمایش BHCG  می باشد.


[ شنبه بیست و سوم آذر 1392 ] [ 17:57 ] [ دکتر منصوره کرمانی ]
افسون:

با سلام مجدد


متن گزارش سونوگرافی

شکل و اندازه و بوکوژنیسیته میومتر رحم طبیعی است.
ضخانت آندومتر در حدود 10 میلیمتر می باشد.
در حدود تخمدان راست یک کیست به فرم هموراژیک به ابعاد 30 × 19 میلیمیتر مشاهده می شود.
تخمدان چپ نمای سونوگرافیک نرمال دارد.

نظریه:
کیست هموراژیک تخمدان راست به شرح بالا

لازم به ذکر است که قد من 165 سانتی متر و وزنم 75 کیلو می باشد.
با تشکر و احترام مجدد

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
توصيه مي كنم به مدت 2 ماه به جاي ياسمين از LD استفاده بفرماييد. در صورت قطع كامل خونريزي مشكل شما حل شده است . در غير اين صورت (در صورت ادامه لكه بيني و خونريزي ضمن مصرف قرص) لازم است كورتاژ تشخيصي براي شما انجام شود.
طرز مصرف LD مشابه ياسمين مي باشد.

[ سه شنبه سی ام شهریور 1389 ] [ 6:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

تسنیم:

  سلام از متخصص زنان و زایمان سوال داشتم

من حدود 3 سال است که ازدواج كرده و حدود شش ماه است که تصمیم به باردار شدن کرده ام ولی هنوز بچه دار نشده ام دو ماه آخر را پزشکم به من قرصهای FMARA را معرفی کرد و من دو ماه از آنها ا تا این تاریخ استفاده کردم در همین حین از قرصهای پروژسترون هم برای مرتب شدم پریدم که نا مرتب بود و به دلیل استرسی که دارم به وجود آمده بود استفاده می کردم من از این ماه آیا باید از اینها قرصها استفاده کنم؟ چون دکترم برای دو ماه تجویز کرده بود من چقدر برای بچه دار شدنم زمان می برد چون من زمان تخمک گذاری را نمی فهمم شاید به خاطر همین باشد و نزدیکی من در ماه در چه روزهایی را پیشنهاد می کنید لطفا من را راهنمایی کنید چون فکر می کنم یا بلد نیستم یا بچه دار نمی شوم

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

 با سلام
1- مدت 6 ماه كافي نيست و طبق دستورات علمي چنانچه زن و شوهري قصد بچه دار شدن داشته باشند و يك سال بدون استفاده از روشهاي پيشگيري اقدام به بارداري كرده اند و روزهاي دهم تا بيستم پريود را شب در ميان نزديكي داشته اند و هنوز موفق نشده اند بايد به پزشك مراجعه نمايند.
2- خانمي كه قصد بارداري دارد نبايد از قرصهاي پروژستروني سنتتيك (ساختني نه فيزيولوژيك) استفاده كند.
3- اگر پزشك شما دارويي را فقط براي مدت 2 ماه تجويز كرده اند مي بايد فقط همين 2 ماه استفاده كنيد و براي ادامه آن نظر خود ايشان را جويا شويد.
4- بيشترين شانس تخمك گذاري روزهاي دهم تا بيستم پريود است كه توصيه مي شود اين روزها را شب در ميان مقاربت داشته باشيد.

تسنیم:

سلام ببخشید در خصوص قرصهای femara چی که به عنوان قرصهای فعال کننده تخمک استفاده می شود می تونم بدون تجویز از این ماه دوباره استفاده کنم و اینکه قرصهای پروژسترونی که می گویید جلوی بارداری را می گیرد چون قرص من ساختگی نیست و درست در این م,رد متوجه منظورتون نشدم

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
داروهاي تحريك تخمك گذاري فقط و فقط مي بايد با تجويز پزشك متخصص مصرف شود زيرا مي تواند باعث عارضه خطرناك Hyper stimulation (افزايش حساسيت تخمدانها ) شوند.
قرص پروژسترون جلوي بارداري را نمي گيرد بلكه مصرف قرصهاي سنتتيك پروژستروني (مدروكسي پروژسترون استات) در حاملگي باعث مي شود كه چنانچه جنين دختر باشد شكل ظاهري دستگاه تناسلي اش غير طبيعي شود و چون شما جلوگيري نداشته و قصد بارداري داريد مصرف اين قرصها را توصيه نمي كنيم (چون ممكن است ضمن مصرف باردار باشيد).

[ سه شنبه سی ام شهریور 1389 ] [ 6:54 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سمین:

 سلام
من الان حدود هفت ساله که باردار نشده ام
من تست pct دادم و نتيجه اش به اين صورت است:

count of sperm ................................... many H.P.F
non motile ....................................%82
rapid progressive motility (grade -IV) ......................... %3
slow progressive motility (grade -III) ......................... %5
NON progressive motility (grade -II) ......................... %10
W.B.C / hpf ..................... 2-3
epithelial cells /hpf ............... many
fern test .................. negative
PH ...........................6.5
spinbarkeit test ....................LOW

ميخوام بدونم جواب آزمايشم چطوره خوبه يا بد
و اگر جواب آزمایش بد است بايد چكار كنم

آیا قرص و داروی خاصی برای درمان وجود دارد؟

اگر ممکنه رنج نرمال آزمایش PCT رو برام بفرستید

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
در يك PCT نرمال 5 اسپرم زنده با حركت خوب بايد مشاهده شود.اگر چنين نباشد(مثل جواب آزمايش شما كه تقريبا تمام اسپرمها بي حركت بوده اند) ، يا male factor (اسپرم) مشكل دارد يا female factor (تخمك) .
براي روشن شدن اين مسئله ابتدا بايد همسر شما يك آزمايش اسپرموگرام semen analysis انجام دهند كه اگر غير طبيعي بود بايد به متخصص ارولو‍‍ژي مراجعه كنيد. چنانچه اسپرموگرام نرمال بود علت بي حركتي اسپرمها، وضعيت نامناسب موكوس سرويكس (دهانه رحم) شماست كه علت اين نيز كاهش سطح استروژن سرم (نامناسب بودن وضعيت تخمك) مي باشد و بايد توسط متخصص زنان بررسي و درمان شود.
البته گزارش low spinbarket test چنانچه در حول و حوش زمان تخمك گذاري انجام شده باشد (مثلا روز 14 پريود) به نفع سطح پايين استروژن سرم شماست.
پس با اين آزمايش بهتر است شما به متخصص زنان و همسرتان به ارولوژيست مراجعه كنيد.

[ سه شنبه سی ام شهریور 1389 ] [ 6:44 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
افسون:

با سلام و خسته نباشيد

خانم دكتر در ارتباط با سوال قبلي براي پيشگيري از ترش كردن و سوزش سر دل چه كارايي انجام بدم؟
متشكرم

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

 با سلام
سونوگرافي شما ضميمه نشده است و اندازه ضخامت آندومتر در سونوگرافي براي تشخيص و اظهار نظر اهميت دارد پس در صورت امكان بار ديگر سونو را ضميمه كنيد (با مطالعه قسمت راهنما بخش ضميمه كردن تصاوير پزشكي) و يا گزارش آن را مرقوم بفرماييد.
ولي با شرحي كه شما داده ايد نكات زير به نظرم مي رسد :
وجود كيست تخمدان مي تواند عاملي براي نا منظمي پريود باشد و تجويز قرصهاي هورموني از قبيل LD و ياسمين درمان كيستهاي تخمدان است و در نتيجه نا منظمي را درمان مي كند ولي بايد بدانيد كه خود ياسمين در تعداد زيادي از خانمها باعث لكه بيني مي شود . ناگفته نماند كه استرس شايعترين علت اختلال قاعدگي مي باشد.

افسون:

با سلام و با تشکر و قدردانی از بابت جوابی که به سوال اینجانب داده اید امیدوارم که با اتکا به خوادند متعال و با کمکها و مشاوره های شما عزیزان مشکل من نیز حل و فصل گردد.
تصویر سونوی تخمدان را ضمیمه میکنم و امیدوارم که با مطالعه آن و راهنمایی های لازم از سوی شما مشکل حل شود.
لازم به ذکر است که من قصد باردار شدن دارم خواهشمندم در صورت وجود مشکل خاصی مرا راهنمایی کنید و اینکه آیا لازم است به مشاوره ژنتیک نیز مراجعه کنم یا نه ؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

 
با سلام
دوست عزيز منظور ما گزارش سونو بود كه ضميمه نشده بود .پس يا اسكن آن را بفرستيد و يا متن آن را بنويسيد.

افسون:

با سلام مجدد

متن گزارش سونوگرافی

شکل و اندازه و بوکوژنیسیته میومتر رحم طبیعی است.
ضخانت آندومتر در حدود 10 میلیمتر می باشد.
در حدود تخمدان راست یک کیست به فرم هموراژیک به ابعاد 30 × 19 میلیمیتر مشاهده می شود.
تخمدان چپ نمای سونوگرافیک نرمال دارد.

نظریه:
کیست هموراژیک تخمدان راست به شرح بالا

لازم به ذکر است که قد من 165 سانتی متر و وزنم 75 کیلو می باشد.
با تشکر و احترام مجدد

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
توصيه مي كنم به مدت 2 ماه به جاي ياسمين از LD استفاده بفرماييد. در صورت قطع كامل خونريزي مشكل شما حل شده است . در غير اين صورت (در صورت ادامه لكه بيني و خونريزي ضمن مصرف قرص) لازم است كورتاژ تشخيصي براي شما انجام شود.
طرز مصرف LD مشابه ياسمين مي باشد.

[ دوشنبه بیست و نهم شهریور 1389 ] [ 18:36 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
بهاربهار: با سلام
من بهار 32 سالمه ،در اولين حاملگي بعد از انجام سونو در هفته 23 ،متوجه شديم كه جنين در هفته 22 فوت شده است طبق تشخيص سونو گرافي جنين مبتلا به هيدرو سفالي بوده است اين سونو در تاريخ 89/2/29 انجام شده و آخرين سونو كه وضعيت جنين نرمال گزارش شد در تاريخ 89/1/26 بوده است پس از بستري در بيمارستان جنين به صورت طبيعي دفع شد و جنين را براي انجام آزمايشات به پاتولو‍‍‍‍زي تحويل دادم طبق تشريح و ازمايشات جنين از لحاظ ظاهري و اعضاي ظاهري هيچگونه مشكلي نداشت اما رزيدنت هاي زايمان ميگفتند كه جنين تيغه بيني اش شكل نگرفته و يكي از گوش هايش در ناحيه گردن قرار گرفته و يكي از دست هايش كج بوده است در ضمن پاتولوزي سايز اعضاي جنين را در حد جنين 4 ماه اعلام كردند تاريخ آخرين پريود 88/9/12 بوده است. لطفا شك و شبهه هاي مرا برطرف نماييد
1 - ايا هيدروسفالي باعث مرگ جنين مي شود و يا اختلالي در رشد جنين بوجود مي آورد
2 - چرا با اينكه جنين 5/5 ماهه بوده سايز اعضاي او در حد جنين 4 ماهه بوده است
3 - آياامكان دارد هيدرو سفالي در بارداري هاي بعدي تكرار شود راه پيشگيري يا در مان ان چيست
4 قبل از بارداري مجدد چه اقداماتي بايد انجام داد (در بارداري اول 3 ماه قبل از بارداري وبعد از ان قرص اسيد فوليك 1 ميل مصرف مي كردم )

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام


1- همیشه هیدروسفالی تنها عاملی برای مرگ نیست ولی با توصیف شما از ظاهر جنین ( گفته رزیدنت ها )در مورد جنین شما هیدروسفالی به تنهایی مطرح نبوده بلکه یک سندرم  (اختلال متعدد) در بین بوده که این خود مسئله اختلال کروموزمی را مطرح می کند.


2- در اختلال کروموزمی تطابقی بین سن حاملگی و رشد جنین وجود ندارد.


3- احتمال تکرار این مسئله بسیار ضعیف است زیرا از نظر علمی چنانچه 2 بار چنین اتفاقی برای خانواده ای رخ دهد لزوم بررسی دقیق مطرح است ولی شما برای اطمینان می توانید به آزمایشگاه ژنتیک مراجعه کرده و مشاوره کنید و در صورت لزوم و صلاحدید آنها کاریوتایپ کروموزمی برای شما و همسرتان انجام شود. موفق باشید.


[ دوشنبه بیست و نهم شهریور 1389 ] [ 18:31 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (صحرا) :  با سلام و خسته نباشيد...
خانم دكتر من جديدا مطلبي در مورد لخته شدن خون در حاملگي خوندم .آيا احتمال داره كه من اين مشكل رو پيدا كنم؟
23 سالمه و هيچ بيماري خاصي هم ندارم.



جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی): 
با سلام
در دوران حاملگي تغييراتي در شيوه لخته شدن خون داريم و  احتمال اينكه در اين دوران ترومبوز ايجاد شود بيشتر است. البته ترمبوز يك بيماري شايع در دوران حاملگي محسوب نمي شود ولي برخي از عوامل باعث افزايش احتمال آن مي شوند مثل افزايش وزن يا بي حركتي طولاني سيگار كشيدن يا داشتن تاريخچه فردي يا خانوادگي ترومبوز وريدهاي عمقي يا آمبولي ريوي. هرچه سن شما در حين حاملگي بيشتر باشد نيز بيشتر مستعد تشكيل لخته خوني خواهيد بود.
با توجه به شرايط شما به نظر نمي ايد كه فاكتور خطري داشته باشيد و موردي براي نگراني وجود ندارد.

[ یکشنبه دوازدهم اردیبهشت 1389 ] [ 11:10 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال ليليناز: با سلام

راههاي بارداري براي اين درد چيست ؟و اينكه چرا بعد از دوره پريود هم درد دارم و آيا اين درد منجر به سرطان رحم ميشود يا خير ؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام

در صورتيكه به شكل طبيعي باردار نشويد اقدام صحيح IVF است.

ممكن است ضايعات آندومتريوزي ايجاد چسبندگي كرده باشند و اين عامل درد است و خطري هم ندارد.

در ضمن اين ضايعات منجر به سرطان نمي شوند.
[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 9:14 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال پریا.پ: سلام
من از دوره مجرديم پیش متخصص زنان چند تا و دکتر غدد رفتم و فهميدم پلي كيستيكم.پريودامم نامنظم،موهای زائد و... بعضي وقت ها آمپول بايد بزنم تا پريود بشم.
یکسال و نیمه ازدواج کردم و یکسال جلوگیری سیپروترون و بقیه کاندوم و فعلا طبیعی بوده،سه ماه پیش زخم کوچیکی گفتن دارم و یک ماهی دارو استفاده کردم و گفتن خیلی کوچیکه و تا 3 4 ماه به احتمال زیاد خودش خوب میشه.پیش ماما براي اقدام به بارداري كه رفتم از اول بهم آپو متفورمين كانادايي داده و گفت هفته اول يك دونه بعد از ناهار و هفته دوم به بعد دوتا بعد از صبحانه و بعد از ناهار بخورم.بعد گفت وقتي فهميدي بارداري قطعش كن.در ضمن دكتر بهم گفت پلي كيستيك با تنبلي تخمدان فرق داره یعنی فرق داره؟
من اسيد فوليك ميخورم ولي شنيدم متفورمينا جلوي جذب ويتاميناي گروه ب رو ميگيرند اسيد فوليكم ب9 هستش يعني جذب ميشه اسيد فوليكايي كه ميخورم؟
من در پاکدشتم و اینجا من دکتری رو نمیشناسم،دکتر متخصص عموما از تهران چند روزی میان و ویزیتشون سخته.ماما گفتن تا فهمیدی بارداری بلافاصله آپومتفورمین رو قطع کن،آیا باید اینکارو بکنم یا نه؟اگه باردار بشم تا کی باید ادامه بدم؟
اگه يكم دير متوجه بشم و قرصمو ديرتر قطع كنيم برا ني ني مشكلي پيش نمياد؟
به نظرتون این طرز مصرفی که ذکر کردم خوبه؟
ممنون از نظر تخصصیتون.اگر دکتر مجربی در پاکدشت میشناسین به من معرفی کنین.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
نامنظمي پريود و پلي كيستيك بودن تخمدان مي تواند عاملي باشد براي اينكه شما به محض تمايل به بارداري باردار نشويد.
ظاهرا نوشته ايد كه تا كنون جلوگيري از بارداري داشته ايد و بلافاصله پس از تصميم گيري به بارداري پيشنهاد مصرف متفورمين به شما شده است .من فكر مي كنم چنانچه عجله اي براي بارداري نداريد 6 ماه بدون هيچ گونه مصرف دارويي اقدام به بارداري كنيد.در صورت عدم بارداري با توجه به وزني كه داريد اولين خط درماني متفورمين نيست بلكه مصرف داروهاي تحريك تخمك گذاري است كه مي توانيد با مراجعه به متخصص زنان دستور بگيريد.
تخمدان پلي كيستيك تخمك گذاري ندارد.
در صورت مصرف متفورمين آخرين مطالعات مبني بر اين است كه بهترين زمان قطع دارو هفته ششم حاملگي مي باشد در غير اين صورت احتمال سقط جنين بالا مي رود.

[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 9:11 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال saghi :

  با سلام و خسته نباشيدخدمت خانم دكتر كرماني و همكارانشون.
من باردارم و سعي دارم كه وزنم رو كمي كم كنم .آيا مي تونم بوسيله يك ر‍‍ژيم غذايي اين كارو انجام بدم؟
با تشكر

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
رژيم گرفتن حين حاملگي فكر خوبي نمي باشد.زيرا اكنون زماني است كه جنين شما در حال رشد و تكامل است و بايد از مواد مغذي كه شما مصرف مي كنيد استفاده كند.پس با يك برنامه غذايي صحيح و متعادل اين مواد را در اختيارش بگذاريد نه اينكه با كم كردن وزنتان مخل اين روند شويد.به هر حال وزن شما در طي يك حاملگي نرمال افزايش پيدا مي كند و اين روند طبيعي و اجتناب نا پذير است.

[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 9:9 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال باهره:سلام خانم دكتر
من سالهاست كه ميگرن دارم.آيا حاملگي باعث بدتر شدن ميگرن مي شه؟ با تشكر از راهنماييتون

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
بله ممكن است ميگرن شما در حاملگي تشديد شود.ميگرن ممكن است با ميزان جريان خوني كه به مغز مي رسد مرتبط باشد و از آنجاييكه اين ميزان جريان خون حين حاملگي، بوسيله سطح بالاي هورمونهايي كه از جفت ترشح مي شوند، تحت تاثير قرار مي گيرد مي توان تشديد ميگرن در حاملگي را با سطح اين هورمونها مرتبط دانست.
توجه داشته باشيد كه برخي علائم ميگرن شبيه بيماري پره اكلامپسي (فشار خون حاملگي) است.اگر شما سردردي همراه با تاري ديد و ديدن نقاطي در جلوي چشمهايتان داشتيد بايد حتما به پزشكتان مراجعه كنيد.

[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 9:6 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال حدیث: سلام دختری 20 ساله هستم که به علت پارگی کیست تخمدان، تخمدان سمت راستم برداشته شد و دوباره بعد از شش ماه به علت کیست در تخمدان چپ لاپاروسکوپی انجام دادم ، کیست اولم اندو متریوز و دومی خونی بود ایا با یک تخمدان میتوانم باردار شوم؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام
در صورتيكه مشكل ديگري از جهت باروري نداشته باشيد وجود يك تخمدان براي بارداري صد در صد كافي مي باشد.
در ضمن با توجه به اينكه كيست سمت راست شما آندومتريوزيس بوده است مي بايد تحت نظر باشيد و بصورت منظم هر چند ماه يك بار سونوگرافي دقيق براي شما انجام شودتا چنانچه ندول آندومتريوز در تخمدان موجود ظاهر شودقبل از بزرگ شدن درمان شودو تخمدان سمت چپ حفظ شود.

[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 9:3 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال حدیث:سلام خانم دکتر سال پیش به علت پارگی کیست تخمدان سمت راستم کاملا برداشته شد . ایا با یک تخمدان امکان چند قلو زایی وجود دارد اگر دارد خواهشا اسم قوی ترین قرص تحریک تخمک گذاری را برایم بنویسید همراه با دستور مصرفش متشکرم

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

ا سلام
قبلا هم خدمت شما عرض كردم كه داشتن يك تخمدان مانعي براي بارداري نيست و اما چندقلوزايي همراه با مصرف داروهاي تحريك تخمك گذاري ديده مي شود ولي 100 درصد نيست (هميشه با مصرف اين داروها چندقلوزايي نداريم) علاوه بر آن مصرف اين داروها عليرغم فوايدي كه دارد عوارضي هم دارد كه ميبايد دقيقا تحت نظر پزشك باشيد. لذا انتظار نداشته باشيد كه ما توسط سايت تجويز دارو داشته باشيم.
موفق باشيد.

[ پنجشنبه نهم اردیبهشت 1389 ] [ 8:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (فرناز): خانمي 29 ساله هستم داراي 2 فرزند كه 5ساله و 2.5 ساله هستند .
4 روز است كه لكه بيني دارم كه روز اول نسبتاً زياد بود و 3 روز ديگر در حد لكه هاي كوچك. لكه ها به رنگ قهواي هستند و حالت خشكي دارند زمان پريودم نزديك است ولي سابقه نداشته 4 روز قبل از پريود به اين شكل لكه بيني داشته باشم.
آيا نيازي به مراجعه به پزشك وجود دارد ضمناً ما پيش آزمايش پاپ اسمير داده ام كه جواب آن را در زير مي نويسم :
statement of adequary : satisfactory for evaluation
General categorization : Epithelial cell abnormality.
DX : ATYPICAL SQUAMOUS CELLS OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE (ASCUS)
Note : Repeat smear after 3 months please (following removal of IUD if still present
)
ضمنا 2.5 سال است كه IUD گذاشته ام.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. لازمست پاپ اسمیر شما تکرار شود.

مساله لکه بینی شما اصلا مهم نیست و در صورتیکه تکرار شود نیاز به مراجعه به پزشک ندارد.

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 21:3 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (مینا): با سلام 26 سالمه من به مدت 3روز روزی 1 عدد قرص مدروکسی پروزسترون به خاطر کیست تخمدان مصرف می کنم اما بعد از 3 روز مصرف دچار لک بینی شدید شبیه خونریزی پریود شدم اما لک بینی روزی یکبار اتفاق می افته می خواستم ببینم آیا این طبیعی است؟ خوردن قرص را ادامه بدهم؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. درمان کیست تخمدان٬ قرص مدروکسی پروزسترون نیست. بلکه اگر لازم باشد مصرف کنید قرص هورمونی LD می باشد.

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 21:0 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ساره):با سلام من از وقتی که 2 ماه پیش تست پاپ اسمیر را انجام دادم جوابش خوب بوده فقط وجود باکتری دیده شده بعد از اون تست دچار عفونت شدم از شیاف مترونیدازول و کپسول سفالکسین استفاده کردم ظاهرا خوب شدم اما فقط ترشحاتم بوی بدی میده والان هم که از شیاف تریپل سولفا پی دی استفاده میکنم ولی باز هم خوب نشدم چکار کنم؟
به مدت 2 سال که برای جلوگیری از کاندوم استفاده می کردم فقط یکبار اونهم بعد از 2 سال از روش طبیعی جلوگیری داشتیم آیا ممکنه دچار بیماری مقاربتی شده باشم؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام.

مساله عفونت واژن٬ چیز مهمی نیست و با مراجعه به پزشک و درمان مناسب٬ خوب می شوید. چنانچه با یکدوره درمان بهبود کامل نداشته باشید٬ مجددا مراجعه بفرمایید. و آنتی بیوتیک مناسب را با دیدن وضعیت ترشحات شما تجویز می نمایند.

چنانچه همسر شما سلامت باشند٬ بیماری مقاربتی پیش نمی آید

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 20:59 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (کتی): من جایی خوانده بودم اگر کسی که عفونت داشته باشد و در مان نشود و به محض اینکه حامله شود ممکن است کیسه آمنیوتیک پاره شود. آیا این صحت دارد؟
اگر کسی که عفونت داشته باشد و حامله شود می تواند برای درمان از شیاف دارویی استفاده کند؟ برای جنین ضرری ندارد؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. هرگونه عفونتی باید درمان شود ولی آنچه که شما خوانده اید در همه جا و همیشه صادق نیست. استفاده از شیاف دارویی٬ بشرطی که پزشک آن را تجویز کرده باشد مانعی ندارد.

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 20:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (arezooooooooo): ميخواستم بدانم سونوگرافي جنين چند روزه را نشان ميدهد؟براي تشخيص باردار بودن بايد سونوگرافي رحم را انجام داد؟وسوال بعدي اينكه قلب جنين كدام قسمت است؟من وقتي نافم را فشار ميدهم يه حركاتي رو احساس ميكنم يه چيزي مثل ضربان قلب

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. سونوگرافی از هفته 6 حاملگی جنین را نشان می دهد یعنی جنینی که حدود 30 روز است تشکیل شده است. جنین در رحم در کیسه آب در حال حرکت و تغییر مکان است. و جای خاصی را نمی توان برای قلب او معلوم کرد.

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 20:55 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (هلن): سلام
شنیده بودم که اگر کسی کیست تخمدان پاره شود ممکنه نازایی بیاورد این صحت دارد؟
آیا کسی که میخواهد باردار شود سلامتی هر دو تخمدان لازم است یا اینکه سلامتی یک تخمدان هم کافیست؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. پاره شدن کیست تخمدان ساده٬ نازایی نمی آورد. سلامتی یک تخمدان برای باردار شدن کافیست.

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 20:55 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (nurse student): سلام خانوم دکتر،خسته نباشید

یه سوال برام پیش اومده:
اگر سیستم ایمنی بدن خانومی بدلیل کویتوس آنالی که با همسرش داشته، در برابر اسپرم همسرش آنتی بادی تولید کند ،آیا امکان بارداری از همسرش برای این خانوم وجود دارد؟ در صورت جواب منفی آیا مشکل درمانپذیر هست؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. اگر چنین شود با مراجعه به پزشک و درمان با کورتون مساله قابل حل خواهد بود

[ دوشنبه بیست و چهارم تیر 1387 ] [ 20:2 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (نسرین نعمتی): 43 ساله هستم به دلیل فیبرون 6 سانتی خونریزی دارم و کپسول دانازول روزی یک عددمصرف می کنم آیا با مصرف این دارو امکان کوچک شدن فیبرون هست یا باید جراجی شود ؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. چنانچه فیبروم شما باعث خونریزی شده٬ لازم است جراحی شوید.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 21:4 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (شکوه): سلام و خسته نباشید
من25 سال دارم و همسرم 26.4سال است که ازدواج کردیم و هر دو تا اسفند سال پیش جلو گیری داشتیم.از اسفند تا اکنون هیچ جلوگیری نداشتیم اما من حامله نشدم.از لحاظ روحی خیلی ناراحت و نگرانم که مبادا بچه دار نشم.لطفا" راهنمایی کنید که من چکار کنم؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. از اسفند تا تیرماه فقط 4 ماه می گذرد. زمانی جای نگرانی دارد که یک سال تمام٬ به طور مرتب زن و شوهر از تاریخ 10 تا 20 پریود شب درمیان مقاربت داشته باشند ولی حاملگی پیش نیامده باشد.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 21:3 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ایدا): سلام برای جلوگیری از بارداری می توانیم از قرص مدروکسی پروژسترون استفاده کنیم؟ آیا این قرص اثر ضد بارداری دارد؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. خیر.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:56 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (معصومه): سلام.من 20 سال دارم و ازدواج کرده ام.برای پیشگیری از بارداری از ld استفاده کرده ام.اما پس از استفاده 9 عدد امروز لک قهوهای رنگ دیدم که مانند لک قبل از پریودیم است.اما تازه یک هفته است که پریودیم تمام شده.نزدیکی هم داشتم ولی مایع منی درون بدنم نریخت.امکان دارد که باز هم اسپرمی وارد رحم شده باشد؟ لطفا" بگید دیلش چیست؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. بسیار اتفاق می افتد که در ماههای اول استفاده از LD لکه بینی پیش بیاید و این طبیعی است. و چنانچه شما بطور مرتب قرص خود را مصرف کرده اید احتمال بارداری وجود ندارد

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:54 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سمیه): با سلام
آیا کسی که باردار است ممکن است پریود شود؟ من که 5/2 ماهه باردار بودم بدون اینکه خبر داشته باشم باردارم پریود شدم بعد از اینکه برای بار اول پریودم قطع شد 5/2 باردار بودم. علت پریود شدن در دوره بارداری را برام توضیح بدهید؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. خونریزی دوران بارداری را پریود نمی گوییم. بدلایل مختلف در دوران بارداری امکان خونریزی وجود دارد که اکثرا هم خطری ندارد ولی چنانچه خونریزی پیش بیاید باید یک سونوگرافی از جفت و جنین انجام گیرد.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:53 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سارا): سلام 2 سال است که ازدواج کردم چند روز پیش که برای کیست تخمدانم به سونوگرافی رفته بودم به من گفتن 3 هفته باردارید و خلاصه با آزمایش بارداری من ثابت شد گیج و منگ شدم آخه ما که با کاندوم کاملا جلوگیری داشتیم و خیلی هم مواظب بودیم و برای درمان کیست ضمن اینکه قرص ld هم مصرف میکردم از وسیله کمکی هم برای جلوگیری استفاده میکردیم. شما چه فکر میکنید؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. به هر حال یک جای روش پیشگیری شما ایراد داشته و شما باردار شده اید . یا قرص را مرتب نخوردید و یا به موقع از کاندوم استفاده نکردید. مبارک است.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:52 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (مریم): من در جایی خوانده بودم که سویا علاوه بر اینکه هورمون استروژن دارد اثر ضد بارداری را هم دارد آیا این صحت دارد؟
آیا خوراکی هایی که هورمون زنانه دارد خوردن آن برای مردان ضرر دارد؟ ممکن است روی اسپرم اثر بدی داشته باشد حتی اگر زیاد بخورد؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. خوردن سویا به هر اندازه که باشد٬ مانع از بارداری نمی شود. چنانچه فرد سالم باشد و اسپرموگرام نرمال داشته باشد٬ با خوردن این خوراکی ها مشکلی پیدا نمی کند.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:51 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (فاطمه): باعرض سلام
احتراماً ؛ بعرض میرسانم در سال 85 ، 54 روز پس از تولد فرزند اولم ، بدلیل داشتن سنگ صفرا جراحی لیزری به اندازه 3 سوراخ یک سانتی با فاصله 5 سانتی ویک سوراخ 1 سانتی از داخل کناری نافم جهت خروج کیسه صفرا داشتم سوالی دارم . آیا میتوانم در صورت بارداری زایمان طبیعی داشته باشم .
سوال دومم آیا درد گرفتن تخمدان در زمان تخمک گذاری مشخص کننده جنسیت در آن ماه خواهد بود یا خیر ( یعنی اگر تخمدان راست درد بگیرد که نشان دهنده این است که تخمدان سمت راست تخمک گذاری می کند و فرزند بطور مثال دختر است و اگر تخمدان چپ درد بگیرد و تخمک گذاری کند فرزند بطور مثال پسر است . آیا از این طریق میتوان تعیین جنسیت کرد یا خیر لطفاً توضیح بدهید.
آیا امکان بارداری در صورت داشتن نزدیکی پس از اتمام مصرف قرص مدروکسی پروژسترون وجود دارد یا خیر ؟ اگر نه پس چرا بنده پس از گذشت 10 روز پس از مصرف قرص مذکور هنوز پریود نشده ام . آیا قرص فولیک اسید که تقویت کننده تخمدانها است در تعیین جنسیت نیز تأثیر دارد یا خیر .
پیشاپیش از پاسخگویی به سوالاتم سپاسگزارم .

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام.

۱-     بله می توانید زایمان طبیعی داشته باشید.

۲-      اینکه در کدام طرف تخمدان٬ تخمک گذاری کند٬ نقشی در تعیین جنسیت ندارد.

۳-      قرص مدروکسی پروژسترون اثر ضد بارداری ندارد. چنانچه قطع شده و پریود نشده اید٬ آزمایش بارداری بدهید

       ۴- قرص فولیک اسید هم نقشی در جنسیت ندارد.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:50 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (samaneh kikooee): با سلام
خانمی هستم 27ساله 7ماه از زمان عقدم میگذرد با توجه به آنکه تا قبل از این مدت دوران پریودی کاملا مرتبی داشته حتی روز شروع آن مشخص بود و فقط 2،3 مورد به دلیل استرس بالا یک هفته قبل پریودی لکه بینی رون داشتم اما از 2 ماه بعد ازدواج مجددا دچار این مشکل شده و با مراجعه به پزشک و مصرف قرصهای دیرژسترون به مدت سه ماه مشکلم حل نگردیده در ضمن یک سال پیش نیز سنو داده بودم که موردی نبود.شاید این امر طبیعی باشد اما لطفا جهت رفع کانل آن راهنمایی نمایید
متشکرم.درضمن به دلیل فیاتر شدن مجبور به ارسال ایمیل شدم.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. تغییراتی این چنین در وضعیت دوران قاعدگی جای نگرانی ندارد و بدن خودبخود این وضعیت را تنظیم می کند.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:49 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (اکرم): با سلام و تشکر از شما من 24 سال سن دارم 3 سال است که به طور طبیعی جلوگیری داشتم و پس از آزمایشات چکاپ کامل سیزده روز بعد از پریودم (29.3.87) مقدار fsh 8.1 و مقدار lh 28 بوده و در سونوگرافی نیز اثری از فولیکول غالب نبوده ولی پریود های منظم هر ماه با نهایت تاخیر 2 روز پس و پیش شدن دارم تشخیص دکتر تنبلی تخمدان بوده من خیلی ناراحت ونگرانم لطفا راهنماییم کنید.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. چنانچه پریود شما مرتب است و بخصوص چنانچه در اول پریود احساس درد و سنگینی زیر دل و احساس سفتی و دردناکی پستانها را دارید بدانید که هیچ مشکلی ندارید و تخمک گذاری منظم دارید.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (الهه): با سلام
من 34 سالمه دوبار حاملگی نا موفق داشته ام - هسیتروسکپی و عکس رنگی مشکل خاصی نداشتند یکبار pct و يكبار iui (اريبهشت) ناموفق داشته ام ، براي درمان ivf دوماه بايستي صبر كنم ولي در اين دو ماه سيكل من در دوره پيش 5 روز كوتاه تر بود و در اين سيكل روز 17 ام دچار خونريزي مختصر شدم ضمناً در ناحيه تخمدان نيز درد دارم ، لطفاً مرا راهنمايي فرماييد. با سپاس

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. برای درمان IVF ٬  توسط دارو ها وضعیت پریود شما تنظیم می شود٬ فعلا این نامنظمی می تواند نتیجه استرس و نگرانی های شما باشد.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (امین): سوال قابل طرح در وبلاگ نیست.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. با توجه به عشق و علاقه ای که دارید٬ مشکل شما را گذر زمان حل می کند. این مساله درمان دارویی ندارد. از طرفی به روانشناس هم که مراجعه نمی کند. اگر خواهر و یا دوست مورد اعتمادی دارند می توانید بصورتیکه خودش نداند٬ با آنان مطرح کنید و بخواهید غیر مستقیم با ایشان صحبت کنند.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (انیتا کریمی): با سلام خدمت خانم دکتر من این ماه تصمیم به بارداری گرفتم واز روز دهم عادتم جلوگیری نداشتم از روز 13 عادتم تخمدان سمت چپم درد میکند که دکتر گفته به خاطر تخمک گذاری است سوال من اینست که این درد تا الان که روز 15 عادتم است به چه معنی است؟ایا تخمک گذاری تمام شده ؟ایا هنوز تخمک گذاری در حال انجام است ؟ من تا کی فرصت دارم در این ماه حامله شوم ؟خواهش می کنم پاسخ دهید

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. وقتی تخمک گذاری انجام می شود٬ مایع درون فولیکول داخل شکم ریخته می شود و این باعث تحریک پرده پریتوئن شده و درد ایجاد می کند که تا این مایع جذب شود می تواند درد ادامه داشته باشد. بهترین زمان برای باردار شدن هم 12 ساعت اول پس از تخمک گذاری است.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ایلین): سلام باتشکر از زحمات شما
من در ماه گذشته روزی150 میلیگرم کلومیفن خوردم در روز 15 قاعدگی سنو کردم هر دو تخمدان فولیکول 20و21 داشت بعد در همان روز امبولhcgزدم و36 ساعت بعد نزدیکی داشتم ویک شب در میان نزدیکی داشتیم
1-چرا من این ماه باردار نشدم با وجود داشتن دو فولیکول؟در صورتی که بارداری اول خیلی سریع بعد از قطع جلوگیری بود.
2-این ماه من چه کار کنم؟من8 ماه که تمام تلاشم را کردم.
3-دکتر به من عکس رنگی بیشنهاد داده این کار را انجام بدم؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. بله. خوبست که شما HSG (عکس رنگی) انجام دهید.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (بی تا): سلام . در هفته 5 بارداری متوجه بارداریم شدم, در طی ان مدت بی خبری ام 2 قرص کلردیازپوکساید و1 استامینافن کدئین مصرف کرده ام.در ضمن بعد از نزدیکی جهت جلوگیری به مدت 4 روز 16 اچ دی مصرف کردم, که اثر نکرد, برای جنین خطری دارد و در سونوگژرافی اسیب احتمالی قابل فهمیدن است. با تشکر

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. مصرف داروهای آرامبخش مضر هست ولی نه 2 تا قرص. نگران نباشید. همچنین قرص های ضد بارداری هم در دوران بارداری مضر است ولی نمی توان در رابطه با مصرفی که شما داشتید قاطع اظهار نظر کرد. همه اینها احتمالات است. سونوگرافی سه بعدی حدود 18 هفتگی تا حدود زیادی سلامت جنین شما را مشخص می کند.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ترانه):

با عرض سلام و تشکر
خانمی 30 ساله هستم که برای باردار شدن از قرص کلومیفن استفاده کرده ام (با تجویز پزشک). این اولین دوره میباشد که 5 روز هر روز 1 عدد خوردم.
اکنون 8 روز از پایان قاعدگی ام میگذرد اما در زیر شکم و کمرم درد دارم. (درد خفیف).علت این درد چیست؟ و آیا امکان دارد تخمک گذاری 1 یا 2 روز بعد از پایان مصرف کلومیفن اتفاق بافتد؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام.

1-      مصرف کلوموفین باعث تحریک تخمدان شما و باعث رشد چند فولیکول شده که این موجب درد می شود.

2-      بله امکان دارد.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (تینا): 34 ساله هستم و 9سال ازدواج کرده ام و حدود 8 سال از روش های مختلف جلوگیری کرده ام. حدود 9 ماه است برای بارداری اقدام کرده ام ولی تاکنون با توجه به تمام آزمایشات که بسیار رضایت بخش بوده حامله نشده ام. سه دوره قرص کلومفین و آمپول HCG استفاده نموده ام. آیا عمل آی یو آی یا آی وی اف برای بچه دار شدن سریع ما لازم است؟ با توجه به سن من.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. ما برای چنین شرایطی 2 دوره IUI انجام می دهیم و درصورت عدم بارداری عکس رنگی از رحم ( HSG ) را پیشنهاد می کنیم .

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (رضا): من مردی 30 ساله هستم و 3 سال است که ازدواج کردم و به طور طبیعی جلوگیری داشتم و شغلم راننده می باشد نتیجه آزمایشات اسپرم من تعداد 25 و رنگ milky بوده ولی حرکت آنها خوب بوده لطفا مرا راهنمایی کنید.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. آیا اقدام به بچه دار شدن کرده اید و مشکلی داشته اید؟ لطفا بنویسید.

اگر اقدام کرده اید چه مدت است؟

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (تینا): با سلام
من چند هفته هست که ازدواج کردم و در اولین نزدیکی احساس درد شدید داشتم و بعد از اون هم چند روز لک بینی داشتم و درد هم داشتم و حتی در موقع تخلیه ی ادرار هم درد و لک بینی داشتم .الان بعد از گذشت چند هفته , بعد از هر بار نزدیکی لک بینی دارم و درد هم دارم .به نظر شما مشکل من چی هست؟

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. احتمالا مساله درد و لکه بینی عدم بهبود کامل جراحت پرده بکارت شماست که لازمست چند روز٬ روزی دو سه بار در لگن آب ولرمی که در آن بتادین ریخته اید بنشینید تا زخم زودتر خوب شود. درد موقع تخلیه ادرار اگر با سوزش و تکرار ادرار همراه باشد٬ عفونت ادراری را مطرح می کند. مایعات زیاد مصرف کنید. در صورت عدم بهبود یک آزمایش کامل ادرار بدهید و مشاوره بفرمایید.

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:22 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (آمنه): سوال قابل طرح در وبلاگ نیست.

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. آنچه شما می فرمایید بنظر معمولی و عادی می رسد ولی فقط با معاینه می توان اظهار نظر قاطع و دقیق کرد

[ شنبه بیست و دوم تیر 1387 ] [ 20:22 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (M . Mohammadi): سلام من مردی هستم سی و یک ساله و خانمم بیست و چهارساله که مدت 2 سال است ازدواج کرده ایم و تا حالا به روش طبیعی پیش گیری می کردیم و الان تصمیم گرفته ایم که بچه دار شویم ولی خانمم یک سال است که تیروئید پرکار دارد و دارد دارو مصرف می کند . حالا پیش دکتر تیروئید می رویم می گوید ربطی به بارداری ندارد و مشکلی ندارد ولی دکتر زنان زایمان می گوید مشکل دارد . می خواستم بپرسم برای بچه مشکلی ندارد چون در اینترنت می خواندم که ممکن است تیروئید پرکار روی بهره هوشی بچه اثر منفی بگذارد و یا ممکن است بچه لاغر بشود .
اگر ممکن است توضیح واضح و کاملی برایم میل کنید . مرسی از وقتی که می گذارید

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. تیروئید پر کار با دارو درمان می شود و تحت کنترل قرار می گیرد. پزشک متخصص غدد با توجه به باردار بودن خانم شما، داروی مناسبی که برای جنین بی ضرر باشد تجویز می کند.

[ شنبه پانزدهم تیر 1387 ] [ 19:8 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سحر): با سلام من دختری 23 ساله هستم و در ناحیه گردن مو رائد دارم و جدیدا سونو گرافی انجام دادهام و در جواب تخمدان راست یک اکوزن به قطر حدود 13م م دیده شده که میتواند یک کیست هموراژیک باشد و در چپ هم فولیکول به قطر 16 م م است به نظر شما مشکل من چیست ایا میتوان جلوی این موهای زائد را گرفت
با تشکر از شما

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام.

نتیجه سونوگرافی شما دلیل موی زاید شما نیست. 2 ماه بعد از جهت وضعیت تخمدان ها مجددا سونوگرافی نمایید.

موی زاید در صورت زیاد بودن و رو به افزایش بودن٬ خوبست که درمان شود. با تجویز داروی هورمونی جلوی رشد و افزایش آن گرفته خواهد شد.

[ شنبه پانزدهم تیر 1387 ] [ 19:1 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ندا): سلام برای باردار شدن تا چند وقت باید پریود منظم داشت؟اگر قرص مصرف شده باشد باید خوردن آن را متوقف نمود تا پریودی طبیعی صورت بگیرد و بعد باردار شد یا با همان خوردن قرص ها هم اشکالی ندارد
من شنیده بودم که با خوردن قرص ها پریودی بصورت غیر طبیعی اتفاق می افتد و آن هم بخاطر بالاوپائین رفتن استروژن و پروژسترون .پس باید طبیعتا" بارداری بعد از چند دوره پریودی طبیعی اتفاق بیافتد تا از سلامت کامل برخوردار باشد؟
با تشکر از سایت خوبتون

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. معمولا اولین ماه پس از قطع قرص امکان شعله ور شدن تخمک گذاری وجود دارد. به طوریکه احتمال دو قلویی هم در اولین ماه نخوردن قرص بیشتر است. بنابراین از همان ماه اول که قرص خوردن را قطع می کنید احتمال بارداری وجود دارد. و بیشترین احتمال در همان ماه اول است.

[ پنجشنبه سیزدهم تیر 1387 ] [ 23:56 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (maryam 1gol): با سلام من دختری 22 ساله هستم که مشکل من پریود یا همان قاعدگی می باشد که من اصلا پریود نمی شوم الا در صورت خوردن قرصهای هورمونی از قبیل استروژن: پروژسترون :مارولون و......... و تا به حال به خیلی از دکترها مراجعه کردم و آزمایشات متعددی دادم که هیچ مشکلی نداشتم و خوردن قرصها باعث بروز چاقی نیز میشود و حتی یزد نزد دکتر مجیبیان و حجت که رفتم آزمایش ژنتیک هم انجام دادم که گفتند تخمک گذاری منظمی نیز دارم و بعضی از دکترها به من گفتند که خوردن قرصها را نه به صورت مداوم ولی باید ادامه دهم چون اگر پریود نشی رحم کوچک میشود: و این مساله مرا واقعا آزار می دهد و مرا حتی از فکر به ازدواج هم باز میدارد :از شما خواهش می کنم در این زمینه مرا راهنمایی کنید    

با تشکر

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. داشتن تخمک گذاری منظم و پریود نشدن٬ مگر با خوردن قرصهای هورمونی در تناقض است. برای اظهار نظر دقیق لازمست جواب آزمایشات هورمونی شما را (LH وFSH) داشته باشم.

[ پنجشنبه سیزدهم تیر 1387 ] [ 19:6 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ali): سلام. 7 ماه است که هنوز بچه دار نشدم جواب آنالیزم این است ولوم=2.5
پ هاش=8 کالر=میلکی ویسکوسیتی=های فورم=69% موتیلیتی=50% نان موتیلیتی=35% ار بی سی=1-0 ای پی سلز=2-1 اب نرمال=31%
دبلیو بی سی=2-1 با تشکر فراوان از شما

جواب (خانم دکتر منصوره کرمانی جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی):

با سلام. 7 ماه مدت زیادی نیست. نگران نباشید. آزمایش شما قابل قبول و نرمال است.

[ پنجشنبه سیزدهم تیر 1387 ] [ 19:0 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

با سلام و احترام
دکتر یلدا اجودی هستم... مسئول وبلاگ.
این مجموعه مدت زیادی غیر فعال بود ولی همچنان روزانه سوالهای بسیار زیادی برای ما ارسال می شد. با توجه به اینکه پاسخگویی به تک تک آنها غیرممکن بوده و فرصت آن وجود ندارد، تصمیم گرفتیم به موضوعاتی که بیشتر مورد سوال است بپردازیم. بنابراین خانم دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و من به سوالات تغذیه و رژیم درمانی، بطور کلی و موضوعی جواب خواهیم داد و به صورت فردی پاسخی داده نخواهد شد، در عین حال که برای طرح موضوعات تمام سوالات در نظر گرفته می شود.
با تشکر از همراهی شما

تلفن مطب : 66919329_021
روزهای زوج 4 الی 8 بعداز ظهر

امکانات وب