شفایار
بررسی و پاسخگویی به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و نازایی _ تغذیه و رژیم درمانی 
قالب وبلاگ
لینک های ویژه
سوال (تهمینه):  سلام خواهرم 1 ماه است عمل جراحی باز قلب (تعویض دو دریچه و ترمیم یک دریچه) انجام داده است مقداری حالش خوب شده بود که تقریباَ حدود چند روز است که دچار بدن درد شدید شده است و طرز صحبت کردن هم مقداری بلند حرف زده و می کشد
84/3 = INR و 26 = PT نصف وارفارين استفاده مي كند.
با تشكر از راهنمائي شما

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

اگر در صحبت کردن ایشان تغییری احساس می کنید (مثل کسی که سکته کرده است) در اولین فرصت با پزشک قلب ایشان مشورت کنید. البته با توجه به INR>3 ریسک آمبولی و سکته در ایشان بسیار پایین است.

[ چهارشنبه نوزدهم تیر 1387 ] [ 19:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (افسون): با سلام 30سال سن دارم.تا سال 82 هیچ مشکلی نداشتم ولی از سال 82 هنگام بالا رفتن از پله یا دویدن احساس میکردم ضربان قلبم بالا رفته اوایل زیاد اهمیت نمیدادم. ولی به مرور مشکلاتم بیشتر شد که در سال 85 بعد از مراجعه به پزشک با انجام اکو تشخیص پرولاپس دریچه میترال دادند.و داروی پروپرانولول و آلپرازولام تجویز کردند که داروی دوم را به دلیل احساس خواب آلودگی مصرف نکردم.ولی الان مدتی است که احساس میکنم مشکلم بیشتر شده در این مدت یکبار دیگر به پزشکم مراجعه کردم که ایشان با معاینه همان نظر قبلی خود را تایید کردند و مجددا همان داروها را نیز تجویز کردند.البته با دوز بالاتر.ولی مشکلی از من رفع نشد.حتی فعالیتهای ساده مثل بلند شدن از صندلی یا از تخت خواب هم باعث بالارفتن ضربان قلبم میشود که بدنبال آن احساس نفس تنگی نیز دارم.در دست چپم معمولا احساس درد و سنگینی دارم که گاهی اوقات درد آن زیاد شده و بلند کردن اجسام سبک هم بنظرم سخت و سنگین است. در سمت چپ قفسه سینه احساس درد میکنم.بالا رفتن از پله به شدت مرا خسته و دچار نفس تنگی میکند.احساس خستگی و بیحالی دارم و ترجیح می دهم بخوابم حتی اگر بیدار باشم. دارز کشیدن را ترجیح می دهم.البته قبل از شروع این مشکل از حدود 23-24سالگی بدنبال سر دردهای مکرر و گاهی شدید بعد از مراجعه به پزشک تشخیص میگرن هم دادند.ولی خوشبختانه شدید نیست.هنگام شروع سردرد با خوردن یک قرص پروپرانولول به همراه ارگوتامین سی سردردم کم شده و بیشتر مواقع خوب میشوم.ولی اگر ارگوتامین سی را به تنهایی مصرف کنم دچار ضربان قلب شدید و تنگی نفس می شوم.خواهشمندم اولا در مورد مشکلات ذکر شده کمی مرا راهنمایی کنید و دوم اینکه آیا مصرف ارگوتامین سی باعث تشدید این بیماری می شود یا نه؟ البته اینطور که شنیده ام مصرف ارگوتامین باعث افزایش ضربان قلب میشود.ولی از پزشک تاکنون در این مورد چیزی نپرسیده ام.لطفا مرا راهنمایی کنید. با سپاس فراوان

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

ارگوتامین باعث تند شدن ضربان قلب می شود که این مساله با مصرف همزمان پروپرانولول قابل پیشگیری است. مصرف قرص پروپرانولول باید در شما منظم و سر وقت باشد. از عوامل محرک مثل کم خوابی٬ استرس٬ قهوه و چای پررنگ پرهیز کنید. پرولاپس میترال بیماری قلبی محسوب نمی شود. و فقط باید علائم مربوط مثل تپش قلب را با دارو کنترل کرد. شما بهتر است یک آزمایش تیروئید از نظر کم کاری تیروئید و نیز کم خونی انجام بدین. ضمنا قرص پراپرونولول را یک مرتبه قطع نکنید. قطع دارو باید تدریجی باشه.

[ دوشنبه دهم تیر 1387 ] [ 20:46 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سعید): سلام.من 25 ساله و البته مرد هستم.با وزن 88 کیلوگرم.تا بحال و بطور نامنظم از اسفند 86,حدود 4بار,با فشار 17 مواجه شده ام.خوشبختانه یا بدبختانه در تمام آزمایشات(اکو,تست ورزش,آزمایشات...)هیچ موردی مبنی بر مشکل قلبی یا چربی بالا یا قند و...دیده نشده.حالا سوالات من:1-هر فرد در طول عمر خود چند بار تحمل چنین نوساناتی را دارد.2-آیا مشکل من ممکن است به مغز و اعصابم(وجود تومور مغزی یا...)مربوط باشد.باتشکر فراوان.

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

نوسان فشار خون با فعالیت و یا استرس و هیجان طبیعی است. ولی فشار 170 برای این موضوع زیادی بالاست. برای رد این موضوع که شما مبتلا به فشار خون نیستید هولتر 24 ساعته فشار خون توصیه می شود. رعایت رژیم کم نمک و کاهش وزن به تنظیم هرچه بیشتر فشار خون کمک می کند.

برخی تومور های مغزی با فشار خون بالا همراهند ولی این نوع فشار خون ها اغلب دائمی (نه نوسانی) و همراه با سردرد و تهوع و سایر علائم است.

[ چهارشنبه پنجم تیر 1387 ] [ 14:42 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (امیر): سلام .ضمن عرض تشکر .مادر من 65 سال سن و سابقه 20 سال دیابت دارند و سال گذشته عمل بای پس عروق کرونر انجام داده اند.و داروهای مصرفی ایشان روزانه شامل اتنولول 50 (2 عدد) لوزارتان 25 (2 عدد) املودیپین 5 (2 عدد) فروزماید 40 (نصف قرص) بود.اما به تازگی دچار نوسان شدیدفشار خون شده اند به توری که در یک زمان فشا 12/7 و مدتی بعد فشار 18/8 میشود. لذا دکتر قلب ایشان املودیپین را قطع و به جای ان اسپیرولاکتون(نصف قرص) را تجویز نمودند. که تاکنون بعد از 10 روز استفاده باز بعضا افزایش فشار سیستولیک تا 18 را داشته اند.لطفا من را راهنمایی کنید در چنین مواقعی که فشار خون مقاوم به داروست چه اقدامی می توان انجام داد ؟. در ضمن ایشان دارای تنگی نفس کوششی نیز می باشند اما نتیجه اکو کاردیو گرافی ماه گذشته ایشان عادی بوده است. با ارزو موفقیت شما

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

یکی از عوامل مهم در فشار خون مقاوم به دارو٬ عدم رعایت رژیم کم نمک است. ( حتما در رژیم غذایی ایشان تجدید نظر نمایید.)

چاقی و اضافه وزن نیز به این مساله کمک می کند . با کاهش وزن هم فشار خون و هم دیابت بهتر و با داروهای کمتری کنترل می شود. داروها به موقع و سر وقت مصرف شود. در صورت عدم پاسخ به اقدامات فوق٬ افزایش دوز دارو ها توسط پزشک و حتی بستری جهت کنترل فشار خون لازم است. ضمنا تنگی نفس کوششی ایشان ممکن است به علت حمله فشار خون های بالا و عوارض آن روی قلب باشد.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:51 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (میلاد): با سلام و خسته نباشید
من 22 سال دارم و مدت 7 سال هست که گرفتار یک نوع تپش ناگهانی و شدید قلب هستم , این تپش معمولا" سالی 4 بار اتفاق میافته که فاصله بین این حمله ها گاهی هر 2 ماه , یا هر 4 ماه هستش.
مدت زمان هر حمله بستگی به این دارد که ایستاده باشم یا دراز کشیده چون در حالت دراز کش معمولا" 30 ثانیه تا 1 دقیقه طول می کشد و اگر بیرون از منزل باشم 4 تا 5 دقیقه چون جایی نیست که دراز بکشم !
در ضمن این حملات زمانی که دلا میشم یا یک دفعه از روی مثلا" یک جوب تو خیابون شاب میزنم اتفاق می افتند .
به پزشک هم مراجعه کردم گفت چیزی نیست و فقط قرص پروپرانولول رو تجویز کرده.
اگر برایتان مقدور است توضیحاتی راجع به این بیماری که چه نوع بیماری قلبی است و درمانش چیست بدهید.
با تشکر

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

جهت تشخیص دقیق باید یک بار در حین حمله نوار قلب بگیرید و یا هولتر نوار قلب داشته باشید.

ممکن است تپش قلب شما مربوط به وجود راههای هدایتی اضافی در قلب باشد که درمان آن درقدم اول دارو و در صورت عدم پاسخ٬ از بین بردن آن از طریق EPS-ablation می باشد.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:50 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (بهزاد): بچه 2 ساله دارم که مشکل مادرزادی کوارکتاسیون ائورت دارد (از نوع خفیف)بهترین کاری که برایش میتوان انجام داد چیست

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

در موارد خفیف انسداد به علت کوارکتاسیون خفیف٬ معاینات دوره ای توسط متخصص قلب از طریق اکو٬ نوار قلب٬ عکس قفسه سینه و تست ورزش و هولتر جهت کشف آریتمی ها ضروری است.

دارو درمانی در کنترل فشار خون و علائم همراه مهم است.

پروفیلاکسی اندوکاردیت (پیش گیری از ابتلا به اندوکاردیت) در صورت انجام هر گونه عمل جراحی توصیه می شود.

درمان قطعی در موارد شدیدتر٬ ترمیم جراحی ناحیه انسداد و یا از طریق بالون آنژیو پلاستی صورت می گیرد.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:49 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (مجید): من 43سال سن دارم مدتی است که بعد از عمل نزدیکی دچار تنگی نفس میشوم و فشار زیادی را روی قفسه سینه ام حس میکنم به حدی که برای نفس کشیدن فشار زیادی بهم میاد و اشک از چشمهایم سرازیر میشود اما بعد از مدتی حالم خوب میشودو مشکلی ندارم

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

چنانچه علایم مشابه در زمان فعالیتهای شدید (مثل دویدن٬ بالا رفتن از سربالایی و یا کوه...) دارید٬ جهت انجام تست ورزش و معاینه به متخصص قلب مراجعه نمایید. به خصوص اگر مبتلا به فشار خون یا دیابت هستید و یا سیگار می کشید.

در صورت عدم موارد فوق٬ استفاده از قرص پروپرانولول 20 دقیقه قبل از فعالیت شدید٬ علائم شما را کمتر می کند.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:47 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (زینب سادات): با سلام و عرض خسته نباشید من دختری 20 سال هستم که مدت 4 سال است به علت بیماری هیبربلازی مادرزادی آدرنال دگزامتازون مصرف میکنم به طور کلی بدنم خیلی ورم دارد مخصوصا پاهایم قبلا سایز پام 38 بود اما الان 41 شده طبیعتا به خاطره مصرف کورتون است ولی مدتی است که پای چپم قسمت ساق ورمش بیشتر از پای راستم شده دکتر غدد آسپرین تجویز کردند خیلی بهتر شد یعنی قبل از مصرف ساق پام خیلی هم سفت شده بود ولی الان مدت 3 ماه است که شبی یک آسپرین مصرف میکنم اما هنوز ورمش خوب نشده درضمن بنده خیلی هم چاق هستم مقدار فعالیت روزانم معمولی است پزشکم پیشنهاد دادند که توسط یک متخصص عروف ویزیت بشم خوشحال میشم که راهنماییم بفرمایید با سپاس

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

شما به علت مصرف کورتون در معرض ابتلا به فشار خون٬ دیابت و ... هستید. بنابراین باید حداقل دوز مورد نیاز برای شما تجویز شود. ( توسط پزشک متخخص غدد)

در تورم یک طرفه پای چپ اگر همراه با درد و سفتی در همان طرف باشد (خصوصا به دنبال کم تحرکی و یا یک عمل جراحی) باید حتما سونوگرافی داپلر از عروق وریدی همان پا٬ انجام شود تا لخته شدن خون در آن پا رد شود. شما بهتر است توسط متخصص جراحی عروق و یا متخصص داخلی یا قلب جهت تجویز سونوگرافی داپلر عروق ویزیت شوید.

 

[ پنجشنبه بیست و سوم خرداد 1387 ] [ 22:46 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (حسن): ضمن عرض سلام وخسته نباشيد.مدتي است پدرم بيمارودچارسكته مغزي شده است وبيش ازحد فكرو حرص پدرم را ميخورم وهرازگاهي دست سمت چپم درد ميكند البته پائين تراز آرنج ومچ دستم ميسوزد وگاهي هم كه عصبي ميشوم تپش قلب زيادي دارم وخودم كارمند هستم وپشت ميز نشين -فعاليت آنچناني ندارم وگاهي ورزش ميكنم خانم دكتر لطفا" مرا راهنمايي كنيد.

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام .

بهترین توصیه به شما٬ تغییر روش زندگی( Life style modification) می باشد. یعنی ورزش روزانه(حداقل 5 روز در هفته و هر بار حداقل نیم ساعت) ٬ رژیم غذایی کم نمک و کم چرب و تعدیل مصرف روغن های نباتی و حیوانی و جامد ( اصطلاحا روغن های اشباع)٬ مصرف بیشتر گوشت سفیدبه جای گوشت قرمز٬ مصرف بیشتر میوه و سبزی و کنترل وزن و درمان چاقی و اضافه وزن. ضمنا در صورت احساس درد روی قفسه سینه و یا دست چپ در حین فعالیت٬ به پزشک متخصص قلب مراجعه نمایید.

[ پنجشنبه بیست و سوم خرداد 1387 ] [ 22:44 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (کورش): سلام
خسته نباشید
چه عاملی سبب می شود که گاهی احساس می کنیم قلب ما می لرزد
و پس از مدتی آرام می شود؟؟؟؟؟؟

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . به طور معمول ما متوجه ضربان قلب و تنفس نیستیم و احساس ضربان به صورت تپش عنوان میشود . در صورتی که احساس لرزش با علایم همراه است در حین تپش ٬ نوار قلب بگیرید.

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سارا): شوهرم در سن 44 سالگی دچار حمله قلبی شد.در آنژیو گرافی گرفتگی 3 رگ اصلی تشخیص داده شد.در آنژیوبلاستی اول به علت لخته عمل ناموفق بودو دومین مرتبه علایم حیاتی بدن دچار افت شدید شد و باز عمل ناموفق بود.بعد از یک ماه از بیمارستان مرخص شدبا مصرف داروهای آیورواستاتین،ایزوسورباید،آسبرین20،وارفارین شبی نصف قرص . حالا بعداز 5 ماه که دکتر ایشان را عوض کردیم ، ایشان قرص مینرال تجویز واکو با 50درصد گرفتگی قلب ، وترجیح دادند با مصرف دارو لخته برطرف شود در صورتی که دکتر قبلی تاکید بر آنژیوبلاستی داشتند.با توجه به اینکه ایشان مجددا سیگار مصرف میکند و خیلی زیاد عصبی میشودشما چه نظری دارید عمل جراحی یا دارو؟

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . با مصرف سیگار خطرحمله بعدی قطعا افزایش می یابد. برای اظهار نظر در مورد درمان ایشان باید آنژیوگرافی را ببینم.

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:22 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (نایب): اینجانب مردی 30 ساله هستم که دچار بیماری مادرزادی قلبی vsd,pda بوده ودچار آيزن منگر و pulmonary hypertention  دچار شده ام ودر حال حاضر سيلدنافيل روزانه 75 ميلي گرم مصرف ميكنم و پروپرانولول 10 ميلي گرم مصرف ميكنم

توصيه شما چيست آيا داروي اولي عوارض بدي ندارد

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . شایعترین عوارض سیلدنافیل  سردرد ٬ فلاشینگ ( گر گرفتگی ) و سوهاضمه است  سایر عوارض گذرا و خفیف است ( شما می توانید سایر عوارض را در کتاب ایران فارما مطالعه فرمایید ) در صورت علایم آزاردهنده مثل موارد فوق یا دید غیرطبیعی به پزشک مراجعه کنید

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:19 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ساغر): سلام من ساغر 37سال دارم.وزن59 قد 163 بيشتر وقتها اضطراب دارم و همين طور ناگهاني سراغم مي ايد.وقتي بعد از صبحانه خم مي شوم داخل گلويم حالت نبض تند و يا ريزش دارد موقعي هم غذا مي خورم بعد از آن احساس طپش قلب و يا تند زدن يكي دو تا ضربه است(در گلو). دكتر كه مي روم قرص ايندرال 10 روزي دو تا تجويز كردن. نوار قلب هم گرفتم مشكلي نيست.متخصص قلب گفته از لحاظ قلبي مشكلي نداري البته من كم خوني خفيف دارم(12).تيروئيد هم مشكلي نيست.
آيا مصرف زياد پشت سر هم قرص ايندرال عوارضي ندارد؟لطفا مرا ياري كنيد... با سپاس از شما.

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . در موارد اضطراب پروپرانولول 40 میلی گرم در روز تا حداکثر 80 الی 120  میلی گرم در روز قابل تجویز است شایعترین عوارض خستگی افت فشار خون و نبض میباشد .در کل عوارض خفیف و گذراست و به ندرت نیاز به قطع دارو می باشد.

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:16 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ناصر):باعرض سلام خدمت شما:سوال من درباره ی قلب است
میخواستم من هرکاری میخواهم انجام بدم (چه ساده و چه سخت) بااسترس شدید و تپش قلب سریع مواجه میشوم من باید برای درمان چی کار کنم
درضمن من نوار قلب واکوقلب هم انجام دادم گفتن دریچه قلب یک مقدار بازه

 جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . همانطور که حتما به شما گفته شده ٬ شما بیماری قلبی ندارید و باید تحت درمان با داروهای ضد اضطراب قرار بگیرید درمان پیشنهادی  Cap  fluxetin 20 daily برایتان

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:15 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (فاطمه): سلام . خانم 33 ساله هستم با وزن 40 کیلو وقد 150 می خواستم بدانم وزنم مناسب هست یا نه؟

واینکه من همیشه احساس خستگی می کنم. وشانه هاوبدنم درد می کند.وبیشتر مواقع از خشکی و ترک لبها رنج می برم.همچنین بی اشتها هستم. وقتی که کمی پیاده روی می کنم بسیار خسته می شوم و در تنفس دچار مشکل و تپش قلب می شوم وبسیارعرق می کنم ،لطفا راهنمایی کنید.

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . وزن شما برای قد مناسب نیست و کم می باشد. در واقع نسبت BMI شما پایین است. (BMI برابر است با وزن تقسیم بر مجذور قد )

ابتدا باید علت وزن پایین شما مشخص شود که یک علت آن می تواند بیماری های قلبی و درگیری دریچه های قلب باشد. سایر علل کم وزنی: کم خونی٬ کمبودهای تفذیه ای و سوء جذب است. پس ابتدا توسط پزشک معاینه شوید تا قدم بعدی برای درمان شما مشخص شود. اگر درسمع قلب (معاینه صداهای قلب ) مشکوک به بیماری قلبی بودید باید اکو کاردیوگرافی شوید. موفق باشید.

[ شنبه چهارم خرداد 1387 ] [ 23:10 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
۱- سوال (توران): سلام خانم دکتر احمدی عزیز خانمی 37 ساله ام همسرم سال 82 عمل جراحی قلب باز کرده از ان به بعد کم کم هم بستری مان کمتر شد الان حتی 6 ماهه که هم بستر نشدیم همسرم بسیار ناراحته با پزشک اورولوژیست در میان گذاشتیم یک دز کلمل قرص یوهمبین و فلوکستین و 1 ساعت قبل از هم بستری قرص اکسترا مصرف کرده اما اصلا تاثیری نداشت از حضورتون راهنمایی می خوام ممنون و سپاس توران

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام.  آیا همسرتون مبتلا به نارسایی قلب هم هست؟ ایا دارویی به اسم اسپیرینولاکتون یا الداکتون مصرف میکند؟ لیست داروهای بیمار را مرقوم بفرمایید.

دوست عزیز سلام. لطفا قسمت دوم سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید


ادامه مطلب
[ دوشنبه سی ام اردیبهشت 1387 ] [ 15:28 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (رضا): باسلام
من باید قرص متورال50 وقرص سوستاک 4/6 راصبح وشب به صورت نصفه مصرف کنم ولی نصف کردن قرص باعث خورد شدن آن می شود آیا می توانم به جای اینکار یک روز قرص را مصرف کنم وروز دیگر مصرف نکنم؟ یا به جای صبح وشب نصفه مصرف کردن فقط صبح وکامل مصرف کنم؟
باتشکر

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

 با سلام . اولا دستگاه مخصوصی برای نصف کردن قرص در بازار هست

ضمنا شما می توانید به جای فرم 6.4 از فرم کوچکتر 2.6 استفاده کنین وقرص متورال خط دار که نصف کردنش راحت تره بگیرید. موفق باشید.

[ شنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1387 ] [ 18:2 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (معصومه): ضمن عرض سلام؛ به گفته پزشکان 3 تا از رگهای قلب پدر من کاملاَ بسته است و حتی آنژیو هم جواب نداد لذا پزشکان پیشنهاد جراحی باز را نموده اند اما متاسفانه پدرم با گذشت یک هفته از پیشنهاد پزشکان هنوز راضی به جراحی نشده است. در ضمن از یک شربت گیاهی جهت باز کردن عروق استفاده می کند. حال من خواهشمندم بفرمائید آیا عدم انجام جراحی برای پدر من خطرناک است و آیا با رژیم بدون چربی و شربت های گیاهی مشکل مرتفع می شود یا خیر؟ با تشکر فراوان

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. در صورتی که آنژیوگرافی وتستها ٬لزوم جراحی باز قلب را تایید کرده این مشکل با دارو به تنهایی حل نمی شود وممکن است خطرناک باشد.

[ شنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1387 ] [ 17:59 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (محمد رشیدی فرود رزنی): سلام علیکم
من یک سوالی داشتم ........
سوزش دست برای چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن مصرف چه غذا هایی فشار را پایین می آورد؟؟؟؟؟؟؟
و مصرف چه چیزی کلسترول را؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
و چه موادی قند دارند
موفق باشید

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. سوزش دست علل زیادی دارد. مانند علل روحی واسترس ها٬ درگیری رشته های عصبی ٬ دیابت ٬  ضربه........و

مصرف غذاهای کم نمک باعث کاهش فشار خون و مصرف غذاهای حاوی روغن های غیر اشباع ٬ غذاهای سرخ نشده و آب پز و گوشت سفید کلسترول را کاهش میدهد.

مواد قندی شامل شیرینی جات ٬ مربا ٬ آب میوه های صناعی و نوشابه است.

 

[ شنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1387 ] [ 17:2 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (user internet): با سلام وعرض خسته نباشید

پدرمن تست تالیم وتست ورزش را انجام داده است من آزمایشات راضمیمه کرده ام. لطفا بفرمایید میزان گرفتگی رگها چقدر است وآیا خطرناک است وبایدعمل شودیا میتوان درمان دارویی کرد؟

پدر من60 سال دارد وفشار خون طبیعی داردونتیجه آزمایش خون هم رضایت بخش بوده است .

 

با سپاس وتشکر فراوان

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. تست ورزش وتالیم اسکن پدرتان مثبت است و برای تعیین تنگی رگهای قلب واقدام بعدی  باید حتما ANGIOGRApHY شوند. موفق باشید.

[ سه شنبه بیست و چهارم اردیبهشت 1387 ] [ 10:53 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (آندیا): با سلام
حدود دو هفته است که شبها هنگام خوابیدن دست چپم بیحس(خواب رفتگی) میشود و گاهی این احساس به قدری شدید است که با درد دستم از خواب بیدار میشوم و قلبم به مدت نیم ساعت به شدت تپش دارد طوری که قادر به انجام هیچ کاری نیستم. به دکتر که مراجعه کردم گفتند قلبم مشکلی ندارد. لطفا مرا راهنمایی کنید. با تشکر

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. چند سالتونه؟

 آیا در فعالیت هم سینه تان درد میگیره؟

 تپش حالت تند شدن ضربان قلبه یا محکم زدن قلب؟

بیماری خاصی ندارید؟ آیا دارو مصرف نمی کنید؟

[ یکشنبه پانزدهم اردیبهشت 1387 ] [ 21:15 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (اتوسا): با سلام
36 سال سن دارم
در زمانه بارداراریم 5 ساله پیش با انجامه اکو متوجه شدم پرولاپس دریچه میترال دارم
که 2 ساله پیش با اینکه ایندرال مصرف میکردم و هم اکنون هم میکنم مشکلم بیشتر شده طبق اکو
سوالم این است که چگونه باید پیگیره این مسئله باشم تا مشکلم کمتر شود؟
در ضمن در حاله حاضر روزانه 50 میلیگرم ایندرال هر 12 ساعت میخورم .
باتشکر ازشما

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. پرولاپس میترال به تنهایی بیماری قلبی محسوب نمیشه و باید فقط علامت درمانی بشه و هر چند سال یک بار اکو مجدد بشه . شما چه علامتی دارید؟

[ یکشنبه پانزدهم اردیبهشت 1387 ] [ 18:52 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (مرضیه): با سلام وخسته نباشید. من 28 سال دارم و مدت یک ماهی هست که گاهی در کف پای چپم احساس گر گرفتگی و یکجور گرمای ناگهانی دارم البته فقط در جلوی پا یعنی بعد از انگشتها . آیا ربطی به چربی خون دارد ؟... متشکرم.

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. خیر بعضی فرمهای چربی بالا ممکنه عوارض پوستی داشته باشن ولی علایم حسی به صورت شما نه.

[ یکشنبه پانزدهم اردیبهشت 1387 ] [ 18:48 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

۱-سوال (ندا 26):
سلام
من 26سال دارم و مجرد.اکثرا وقتی صبح از خواب بیدار میشم دچار سرگیجه میشم و نمی تونم کارهامو انجام بدم .این مساله اذیتم میکنه و گاها این سر گیجه تا چند ساعت با من هست نه می تونم بخوابم نه بشینم چند بار هم موقع سرگیجه قند یا خرما خوردم که شاید از فشارخونم باشه ولی اصلا اثر نکرده .من هیچ مشکلی ندارم (کم خونی و ......)فقط همیشه فشار خونم پایین هست اکثر اوقات هفت و نیم الی هشت هست . منتظر پاسخ شما هستم .با سپاس

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. آیا سرگیجه شما حالت چرخشی دارد یا احساس سبکی سر و سیاهی رفتن چشم دارید؟ ضمنا فشار خون مینیمم وماکزیمم شما چنده؟ فشارتون  توسط پزشک یا پرستار  چک بشه. حتما فشارتون چند بار در طول روز گرفته بشه.و مطمئن باشین که دستگاه درست باشه.


دوست عزیز سلام. لطفا قسمت دوم سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید


ادامه مطلب
[ یکشنبه پانزدهم اردیبهشت 1387 ] [ 8:31 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (maryam az alman):

salam roz khosh soali dashtam man har vaght varzesh mikonam badaz 15 daghigheh shoro be varzesh be man halate khastegi va khabalodegi dast midahad be tori ke daem dar heine anjame harakate varzesh khamyazeh mikesham lazem be zekr ast ke harakate besiar sade anjam midaham va aslan halate shadabi be man dast nemidahad mikhastam bedonam elate an chist man khanom hastam va senam 32 sal ast va yek dokhtar 6 saleh daram.

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. چنانچه حالت خستگی و خواب آلودگی در تمام کارها با شما هست آزمایش تیروئید را چک کنید. توصیه من به شما شرکت درفعالیت های ورزشی دسته جمعی مثل آیروبیک و شنا می باشد.

[ شنبه سی و یکم فروردین 1387 ] [ 22:20 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
 سوال (مرضیه):من دختر 5/4 ساله ای دارم که بیماری مادرزادی قلب داره 2 سال پیش عمل شانت داشته مشکلش هم سوراخ دیواره وتنگی دریچه و جابجایی رگ هست .عمل اصلیش مونده که گویا خیلی هم سخت است.وزنش هم5/11 کیلو است.میخواستم کمی درباره بیماریش, عملی که باید بشه,وچیکار کنم که وزنش بالا بره توضیح بدین .خیلی ممنون.

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. بیماری  دختر شما جابجایی عروق بزرگ قلبه که به  TGAمعروفه وهمراه  تنگی دریچه ریوی وسوراخ بین دو حفره قلبه وبه همین خاطر بچه زود خسته ونفس تنگ و کبود میشه وخوب رشد نمیکنه. فعلا شانت شده تا جریان خون ریه اش تامین بشه و بعد باید جابجایی عروق و سوراخ قلبش ترمیم بشه. حتما با متخصص قلب اطفال مشورت کنین .

 

 

[ شنبه بیست و چهارم فروردین 1387 ] [ 18:6 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
۱- سوال (لیلا):با سلام و خسته نباشید.
دختری 25 ساله هستم. یک مشکل در ارتباط با تپش بسیار شدید قلبم در برخی موارد دارم. البته در مواقع معمولی تپش قلبم کاملا معمولی است ولی به محض داشتن کوچکتریر استرس یا ترس یا عصبی شدن ضربان قلبم به شدت تند و زیاد می شود. نفسم کاملا قطع می شود و سرم گیج می رود. تا به حال چند دکتر رفته ام. که گفته اند ضربان قلبم طبیعی است. آزمایش خون و تیروئید نیز داده ام. آنها هم طبیعی است. به نظر شما من چه کار باید بکنم؟ به نظر شما ممکن است مشکلم روحی باشد؟

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. بعد از بررسی های اولیه از جمله نوار قلب واکو و نیز مسایل تیرویید وکم خونی و نرمال بودن آنها اقدام  بعدی درمان علامتی با داروهای کنترل کننده ضربان مثل قرص ایندرال میباشد. به نظر میرسد مشکل شما بیشتر جنبه استرسی داشته باشد.

Indral یا  Propranolol

دوست عزیز سلام. لطفا قسمت های بعدی سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید:

ادامه مطلب
[ جمعه بیست و سوم فروردین 1387 ] [ 8:15 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
۱- سوال (محمد): 

sallam man 24 sal daram chand sali ast ke
tak zarabanhaye namonazame nabega daram .holtere 24 sa'ate va 1 hafteh ey bastam pezeshk goft chizi nist vali in zaraban haye man ye modat mire dobare ood mikone vali hich vaght ghat e daeem nemishe

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

با سلام. چون در هولتر٬ آریتمی مهمی گزارش نشده٬ کنترل علائم با داروهایی مثل Propranolol توصیه می شود.

توصیه من به شما این است که از عوامل محرک مثل : بی خوابی٬ استرس٬ قهوه و ... اجتناب کنید. موفق باشید.

دوست عزیز سلام. لطفا قسمت های بعدی سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید:

ادامه مطلب
[ چهارشنبه بیست و یکم فروردین 1387 ] [ 18:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
۱- سوال (اسماعیل عالم زاده -سن: 35):باسلام و تبریک سال نو خدمت شما -سوال من در مورد ضربان قلبم می باشد که در طول روز بین 5الی 10 مرتبه وگاهی بیشتر از اینها دچار ضربان خیلی سریع در زمان کمتر یک ثانیه می شوم اکو نیز شده ام و پرولاپس دریچه میترال خفیف به من اعلام شده است و پزشکان به من میگویند خیلی افراد این مشکل را دارند وجزبیماریهاحساب نمی گردد ولی وقتی من از کسانی که پرولاپس دارند می پرسم این علائم من را ندارند ؟ در ضمن در صورت امکان در مورد تحریکات سریع دهلیزی توضیح دهید ؟ با تشکر از شما

جواب ( خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

دوست عزیز سلام.  لطفا به سوالات زیر پاسخ دهید:

۱- شروع حملات تپش قلب شما ناگهانی است یا تدریجی؟

۲- هر حمله تپش قلب شما چقدر طول می کشد؟

۳- آیا در آن لحظه تعداد ضربان قلب شما قابل شمارش است و اگر جوابتان مثبت است عدد آن را بنویسید ( چند ضربه در دقیقه)؟

در صورت امکان اگر نوار قلبی در حین حمله دارید برایم بفرستید. ( اسکن یا عکس دیجیتال)

موفق باشید.


دوست عزیز سلام. لطفا قسمت های بعدی سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید:

ادامه مطلب
[ سه شنبه بیستم فروردین 1387 ] [ 7:42 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ساقی):سلام و خسته نباشید
شوهر من خون دماغ های شدیدی میشه . گاهی یک ربع تا 20 دقیقه خون میاد . البته خوشبختانه شب و مواقع خواب تا حالا پیش نیومده که خون ریزی داشته باشه
میشه منو راهنمایی کنین ؟
با تشکر

جواب (مشاوره با دکتر مریم احمدی متخصص قلب و عروق ):

دوست عزیز سلام. با توجه به اینکه شایعترین علت خونریزی بینی خشکی بینی و دستکاری آن می باشد توصیه می کنم به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا محل خونریزی را مستقیما ببینند و همچنین لازم است همزمان  فشار خون هم چک شود (جهت رد کردن حملات فشار خون ) تا در صورت لزوم دارو تجویز شود. اگر مواردیکه گفتم مطرح نبود  آزمایش خون (CBC) انجام دهید. موفق باشید.

[ شنبه بیست و پنجم اسفند 1386 ] [ 0:42 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال ( کامران۲۰۰۲): مردی ۲۵ ساله هستم و کارمند بانکم. در حالت فعالیت تنگی نفس پیدا می کنم. در فامیل درجه یک من سابقه بیماری های قلبی و جود دارد. آیا احتیاج به چکاپ دارم؟

جواب ( مشاوره با خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

دوست عزیز سلام . به نظر می رسد تنگی نفس شما مربوط به عدم تحرک و فعالیت فیزیکی کافی شما باشد.

با توجه به سابقه فامیلی شما ... کنترل وزن٬ قند و چربی و انجام فعالیت فیزیکی مناسب ( خداقل نیم ساعت ورزش در ۵ روز هفته) توصیه می شود. در صورت ادامه تنگی نفس یا درد قفسه سینه حتما به پزشک مراجعه کنید.

[ شنبه هجدهم اسفند 1386 ] [ 10:27 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (سیما.ج):
سلام. من یک خانم ۵۶ ساله هستم و دیابت و فشار خون دارم. می خواستم بدانم فشار خون و چربی من تا چه حد باید باشد؟

جواب ( مشاوره با خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

دوست عزیز سلام. فشار سیستولیک شما باید کمتر از ۱۳۰ و فشار دیاستولیک شما کمتر از ۸۵ باشد (به بیان ساده تر کمتر از ۱۳ روی ۸.۵) و چربی شما باید کمتر از ۱۰۰ باشد.


سوال(سیما.ج): با سلام مجدد. خانم دکتر من برای کنترل فشار خونم آتنولول می خورم ولی فشارم ۱۴ روی ۹ است به نظر شما چه کنم آیا دارویی لازمه اضافه کنم؟

جواب ( مشاوره با خانم دکتر مریم احمدی متخصص بیماری های قلب و عروق):

دوست عزیز سلام. با توجه به عدم کنترل فشار شما، اضافه کردن یک دارو مانند انالاپریل و یا کاپتوپریل توصیه می شود (البته با نظر پزشک معالجتان)

[ شنبه هجدهم اسفند 1386 ] [ 10:24 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

با سلام و احترام
دکتر یلدا اجودی هستم... مسئول وبلاگ.
این مجموعه مدت زیادی غیر فعال بود ولی همچنان روزانه سوالهای بسیار زیادی برای ما ارسال می شد. با توجه به اینکه پاسخگویی به تک تک آنها غیرممکن بوده و فرصت آن وجود ندارد، تصمیم گرفتیم به موضوعاتی که بیشتر مورد سوال است بپردازیم. بنابراین خانم دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و من به سوالات تغذیه و رژیم درمانی، بطور کلی و موضوعی جواب خواهیم داد و به صورت فردی پاسخی داده نخواهد شد، در عین حال که برای طرح موضوعات تمام سوالات در نظر گرفته می شود.
با تشکر از همراهی شما

تلفن مطب : 66919329_021
روزهای زوج 4 الی 8 بعداز ظهر

امکانات وب