X
تبلیغات
شفایار

شفایار
بررسی و پاسخگویی به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و نازایی _ تغذیه و رژیم درمانی 
قالب وبلاگ
لینک های ویژه

دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی:

در مورد پارگی منیسک سوال شده است :

همیشه نیازمند جراحی نیست. ولی اگر بعد از مدتی مراعات کردن و فیزیوتراپ و درمان دارویی درد ادامه داشته باشه باید عمل آرتروسکوپی انجام بشه.

[ شنبه هفدهم اسفند 1392 ] [ 12:57 ] [ دکتر علی اجودی ]
mehr2010: باسلام
ازاينكه زياد وقتتون رو مي گيرم معذرت مي خوام.اما درباره جاي پلاك علاوه برموردي كه شمافرموديد تيرگي روي پوست وجود داره كه البته از روز اول بهتر شده اما هنوز هست پزشكم گفتن كه به خاطر حساسيت بدن به پلاكه خواستم نظرشماروهم بدونم.درباره سنگيني وسردي هم الان احساس سنگيني ندارم اما سردي كه قبلا دكتر گفته بودن به خاطر پلاكه و وقتي درهواي سرد باشه پا يخ وسرد ميشه الان كمتر از قبل هست اما كامل برطرف نشده خواستم بدونم ايا ميشه بخاطر ضعيف بود استخوان وخالي بودن جاي پلاك باشه؟درضمن اگر ممكنه درمورد كارها وفعاليتهايي كه ميتونه به بهبودي وسلامتي كامل پام كمك كنه راهنمايي كنيد.البته ياداوري كنم كه من درمورد كمر و ..مشكل خاصي ندارم.
ازلطف وراهنمايي بي شمار شما ممنونم.

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام
تیرگی پوست احساس برجستگی زیر پوست محل پلاک سردی سنگینی و ..... همه مواردی هستند که بتدریج بهتر می شوند ولی یک نکته که بنظرم پزشک شما فراموش کرده به شما یادآوری کند اینست که یک پای شکسته و پلاتین گذاشته شده هرگز فابریک نمیشه.
البته با ورزش و گذشت زمان بدون درد و علامت خواهد بود ولی اینکه انتظار داشته باشید پوست کاملا صاف با رنگ طبیعی باشه این مشکله. احساس سرما بدلیل جای خالی پلاک نیست بدلیل تحریک شدن اعصاب مربوط به حس دما است که بر اثر پلاتین و عمل ایجاد شده. نگران نباشید بهتر میشه.
فعالیتهای مناسب:
1- پیاده روی . از کم شروع کنید و به روزی 35 تا 45 دقیقه برسانید.
2- آب درمانی.راه رفتن در آب و شنا.سونا جکوزی
3-ماساژ فیزیوتراپی(اگر دفترچه بیمه دارید برای نسخه فیزیوتراپی باید به پزشک مراجعه کنید ولی اگر دفترچه ندارید من یک نسخه می توانم برایتان بنویسم)
4-نرمش، ورزشهای کششی و آئروبیک
5-گرمای موضعی، کیسه آبگرم، تشک برقی
6- تقویت روحیه، نداشتن استرس و اضطراب ،مسافرت، انجام کارهای گروهی

[ دوشنبه بیست و نهم شهریور 1389 ] [ 18:29 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
mehr2010: سلام من قبلا درمورد شكستگي باهاتون صحبت كرده بودم اما دوباره توضيح ميدم من 24سالمه حدود يك سال و 9ماه پيش در اثر تصادف دچار شكستگي در ناحيه ساق پاي چپ شدم و مورد عمل جراحي وگذاشتن پلاتين قرار گرفتم اما با گذشت اين مدت هنوز دچار درد و سنگيني پام وخستگي زيادش بورم كه بعد از مراجعه به پزشك تشخيص دادن كه پلاتين رو بردارم والان حدود 1ماهه كه برداشتم درضمن دكترم خيلي راضي بودند وگفتن كه استخوان پام خوب جوش خورده ومشكلي نداره الان بااينكه دردپام كمتر شده واحساس سبكي ميكنم اما هنوز درد و خستگي در پامو احساس ميكنم ومثل قبل پام وقتي توي هواي سرد باشه يخ ميشه قبلا پزشك گفتن كه اين يخ شدن به خاطر پلاكه الان كه برداشتم چرا هنوز اينجوريه؟ودرد ميكنه همچنين بعضي وقتا پام خواب ميره!همچنين بعداز برداشتن پلاتين جاي اون روي پوست پام مونده اين چه علتي داره؟بعداز عمل راديو گرافي انجام ندادم ايا لازم نبوده؟وآيا زمان برداشتن تمامي پيچهابرداشته ميشه يا نه؟واگه نه ايا بعدا بايد مراجعه وبرداشته بشه؟چه مدت بعدبايد برداشته بشه؟وايا باز عمل جراحي لازمه؟باوجود اينكه پزشكم كاملا راضي بودن وبه مشكلي اشاره نكردن خواستم دليل اين مشكلات و راه برطرف كردن اونا وامكان دائمي بودن اونارو سوال كنم ودر كل زمان بهبودي وراحت راه رفتن بعد از برداشتن پلاتين چقدره وچه ورزشهايي براي بهبودي خوبه واز چه ورزشهايي بايد پرهيز كنم؟واين پرهيز تا چه مدتي بايد باشه؟آيا اين حرف درسته كه استخواني كه پلاتين داشته مستعد شكستنه و هر لحظه امكان شكستگي داره يا خير؟از لطف وراهنمايي شما ممنونم

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

حدود 6 هفته بعد از برداشتن پلاک باید از وزن گذاری کامل اجتناب کرد و با کمک یک عصا راه رفت.
تا حدود 2 ، 3 ماه بعد از هر عمل روی پا ممکنه درد و تورم وجود داشته باشه که این بخاطر اختلال موقت در جریان خون اندام است.
برای تسریع در بهبود پیاده روی ،آب درمانی ،ماساژ اندام ،سونا کمک کننده است.
غالبا کل پیچ و پلاک خارج میشه مگر مشکل خاصی پیش بیاد که نشه یا نباید قطعه ای رو خارج کرد.
من قبلا هم گفتم که احساس سردی و سنگینی در پا علل دیگری مثل دیسک کمر و ... هم داره. اگر چند ماهی از خروج پلاک گذشت و هنوز اذیت بودید باید سایر مسائل رو هم در نظر داشت.

بدلیل اینکه استخوان ساق درست زیر پوسته و استخوان در محل شکستگی شکل پلاک رو به خودش گرفته این شکل زیر پوست قابل لمسه ولی بتدریج استخوان گرد تر میشه و بهتر میشه ولی ممکنه همیشه کمی برجستگی زیر پوست قابل لمس باشه.
بعد از خروج پلاک عکس لازم نیست مگر مشکلی در حین عمل پیش بیاد که پزشک رادیو گرافی درخواست کنه.

[ دوشنبه بیست و نهم شهریور 1389 ] [ 18:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
mehr2010    با عرض سلام وخسته نباشد
من در سوال شماره 3955درباره شكستگي ساق پام وپلاتين آن ومشكلات ودرد باهاتون صحبت كردم درباره مشكلاتي كه شما گفتيد فكر نكنم من هيچ كدومو داشته باشم چون پزشكم هم اشاره اي نداشتند البته طي آخرين مراجعه من به پزشك كه حدود يك هفته پيش بود وانجام راديو گرافي گفتن كه خوب جوش خورده وبهتره پلاتين خارج بشه تا درد ومشكلات اون حل بشه عكس رو براتون ارسال ميكنم تانظر شمارو بدونم البته ببخشيد نتونستم عكس رو با كيفيت بهتر ارسال كنم.خواستم بدونم با توجه به اينكه من 1سال و7ماه پيش پلاتين رو گذاشتم آيا الان براي برداشتن اون زود نيست آخه شنيدم بايد دو سال بگذره و همچنين آيا اين عمل مثل عمل قبلي درد ومشكلات داره يا كمتره وهمچنين آيا ممكنه زمان خروج دچار شكستگي مجدد بشه ونياز به گچ داشته باشه و در كل زمان بهبودي كامل بعد از اين عمل چقدره؟آيا بايد حتما پزشكي كه پلاتين گذاشته برداره يا نه؟اگر ممكنه پاسخ سوالات قبل رو هم بديد ودر صورت امكان پاسخ رو زودتر بگيد.
از لطف وراهنمايي شما ممنونم

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام
با توجه به اینکه جوش خوردن شکستگی شما کامل شده میشه پلاک یا plate را برداشت.معمولا 1.5 تا 2 سال بعد از گذاشتن پلاک در صورت جوش خوردن کامل میشه اونو برداشت.درد و مشکلاتش به مراتب از عمل اول کمتره و میشه بعد عمل راه رفت ولی حدود 6 هفته تا پرشدن سوراخ پیچها باید مراقب بود و در صورت صلاحدید پزشک از عصا استفاده کرد.برای برداشت پلاک هر پزشکی قبول بکنه مشکل پزشکی یا قانونی نداره ولی اغلب رسم بر اینه که تا پزشک اول هست دیگری انجام نمیده.
در عکسهایی که فرستادید مشکلی مثل پوکی استخوان یا مشکلی در پلاک و پیچها دیده نمیشود.
معمولا علائمی مثل سوزش و سنگینی با برداشتن پلاک بهتر میشه.
پیاده روی، شنا ،دویدن نرم، آئروبیک ورزشهای مناسبی هستند که با اجازه پزشک بعد از خروج پلاک میتوانید انجام دهید.
در رادیوگرافی ها نازک نی یا fibula کامل و بدون عیب جوش خورده. اون غالبا با کمی جابجایی جوش میخوره ولی هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه.

[ یکشنبه دوم خرداد 1389 ] [ 12:54 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
 mehr2010 با سلام و عرض خسته نباشيد
من خانمي 24ساله هستم حدود يك سال ونيم پيش به علت تصادف دچار شكستگي در ناحيه ساق پاي چپ شدم كه تحت عمل جراحي وگذاشتن پلاتين قرار گرفتم.حالا گاهي اوقات پام درد ميكنه بخصوص بعد از راه رفتن زيادوهمچنين گاهي اوقات احساس سوزش وخارش در پامو احساس مي كنم وگاهي اوقات پام حالت خواب رفتن داره همچنين گاهي اوقات زمان راه رفتن احساس مي كنم چيزي به كف پام فشار مياره ودركل احساس ميكنم پام سنگينه ودر كل پام از پاي ديگرم بزرگتربه نظر ميرسه. وگاهي اوقات زمان بيدارشدن از خواب احساس درد پام بيشتر ميشه وهمچنين در كل نمي توانم خيلي تند راه برم ويا بدوم هرچند كه خيلي وقتها هم هيچ مشكل خاصي ندارم و درد خاصي ندارم.
همچنين بعضي وقتا شنيدم كه اگه پايي كه پلاتين داره درد بگيره يابسوزه ممكنه پيچ اون جداشده باشه يا مشكلي داشته باشه البته اينو از كسايي شنيدم كه شايد هيچ اطلاعي درباره اين موضوع نداشتن اما كنجكاو شدم كه ايا ميشه پيچ جدابشه يا نه؟واگه ميشه از كجابايدبفهميم؟يادرد ميشه به اين علت باشه البته همونطور كه گفتم پزشكم گفتن مشكلي ندارم .و سول بعد اينه كه آيا درسته كه اگه پلاتين برداشته نشه ممكنه استخوان دچار پوكي بشه ياخير؟
آيا استخوان نازك ني مي تونه در افزايش دردها ومشكلات موثرباشه يا نه البته طي آخرين مراجعه من به پزشكم گفتن كه جوش خورده وتا كامل خوب بشه طول ميكشه.اما ايا جوش نخوردن اون مشكل ساز است ؟خواستم بدونم چه ورزشهايي براي پام خوبه .از چه ورزشهايي بايدپرهيز كنم اگر بايد پرهيز كنم اين پرهيز دائميه يا نه اگرنه تاكي؟
همچنين خواستم بدونم مراجعه به پزشك رو هرجند وقت يك بار وتاچه مدت بهتره ادامه بدم؟وآيا برداشتن پلاتين بايدحتماتوسط پزشك خودم باشه ياخير؟
خواستم دليل مشكلات فوق وراه برطرف كردن آنها و همچنين امكان دائمي بودن اين مشكلات را بپرسم همچنين بهترين زمان برداشتن پلاتين چه زماني است آيا حداقل دو سال كامل بايدبگذره ياخير وآيا برداشتن پلاتين ضرورتي دارد يا خير؟
قبلا از لطف و راهنمايي شماممنونم

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):با سلام و تشكر از اينكه سوال خودتون رو با تشريح زياد مطرح كرديد.
شما 1.5 سال قبل براي شكستگي ساق پا مورد جراحي قرار گرفتيد و هنوز دچار مشكلاتي هستيد كه من خلاصه وار نام مي برم.
1- درد
2- خواب رفتن و احساس فشار به كف پا و احساس سنگيني
3- بزرگتر بودن پا نسبت به پاي ديگر
4- عدم توانايي دويدن تند
اما آيا علت اين علائم چيه؟
1- آيا اشكالي در وسيله يا اصطلاحا پلاتين ايجاد شده؟
2- آيا وقت اون رسيده كه پلاتين خارج بشه و علائم مربوط به خود وسيله است؟
3- آيا مشكل از محل شكستگي است .مثلا هنوز جوش نخورده يا بد جوش خورده؟
4- آيا مشكل از جاي ديگري مثل كمر منشا مي گيره كه مثل ديسك كمر باعث علائم در پاها شده؟
5- ........
واقعيت اينه كه ممكنه 4 علت فوق و همچنين ساير علل در دردهاي فعلي شما نقش داشته باشد.براي فهم دقيق نياز به معاينه و ديدن راديوگرافي شماست.لطفا آخرين راديوگرافي خودتون رو براي سايت ارسال كنيد تا بتونم در مورد وضعيت پلاتين و اينكه آيا زمان خروج اون رسيده يا نه بهتر قضاوت كنم.
موفق باشيد.

[ یکشنبه نوزدهم اردیبهشت 1389 ] [ 13:12 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
  mehr2010 سلام و عرض خسته نباشيد
من خانمي 24ساله هستم حدود يك سال ونيم پيش به علت تصادف دچار شكستگي در ناحيه ساق پاي چپ شدم كه تحت عمل جراحي وگذاشتن پلاتين قرار گرفتم.حالا گاهي اوقات پام درد ميكنه بخصوص بعد از راه رفتن زيادوهمچنين گاهي اوقات احساس سوزش وخارش در پامو احساس مي كنم وگاهي اوقات پام حالت خواب رفتن داره همچنين گاهي اوقات زمان راه رفتن احساس مي كنم چيزي به كف پام فشار مياره ودركل احساس ميكنم پام سنگينه ودر كل پام از پاي ديگرم بزرگتربه نظر ميرسه. وگاهي اوقات زمان بيدارشدن از خواب احساس درد پام بيشتر ميشه وهمچنين در كل نمي توانم خيلي تند راه برم ويا بدوم هرچند كه خيلي وقتها هم هيچ مشكل خاصي ندارم و درد خاصي ندارم.
همچنين بعضي وقتا شنيدم كه اگه پايي كه پلاتين داره درد بگيره يابسوزه ممكنه پيچ اون جداشده باشه يا مشكلي داشته باشه البته اينو از كسايي شنيدم كه شايد هيچ اطلاعي درباره اين موضوع نداشتن اما كنجكاو شدم كه ايا ميشه پيچ جدابشه يا نه؟واگه ميشه از كجابايدبفهميم؟يادرد ميشه به اين علت باشه البته همونطور كه گفتم پزشكم گفتن مشكلي ندارم .و سول بعد اينه كه آيا درسته كه اگه پلاتين برداشته نشه ممكنه استخوان دچار پوكي بشه ياخير؟
آيا استخوان نازك ني مي تونه در افزايش دردها ومشكلات موثرباشه يا نه البته طي آخرين مراجعه من به پزشكم گفتن كه جوش خورده وتا كامل خوب بشه طول ميكشه.اما ايا جوش نخوردن اون مشكل ساز است ؟خواستم بدونم چه ورزشهايي براي پام خوبه .از چه ورزشهايي بايدپرهيز كنم اگر بايد پرهيز كنم اين پرهيز دائميه يا نه اگرنه تاكي؟
همچنين خواستم بدونم مراجعه به پزشك رو هرجند وقت يك بار وتاچه مدت بهتره ادامه بدم؟وآيا برداشتن پلاتين بايدحتماتوسط پزشك خودم باشه ياخير؟
خواستم دليل مشكلات فوق وراه برطرف كردن آنها و همچنين امكان دائمي بودن اين مشكلات را بپرسم همچنين بهترين زمان برداشتن پلاتين چه زماني است آيا حداقل دو سال كامل بايدبگذره ياخير وآيا برداشتن پلاتين ضرورتي دارد يا خير؟

قبلا از لطف و راهنمايي شماممنونم

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام و تشكر از اينكه سوال خودتون رو با تشريح زياد مطرح كرديد.

شما 1.5 سال قبل براي شكستگي ساق پا مورد جراحي قرار گرفتيد و هنوز
دچار مشكلاتي هستيد كه من خلاصه وار نام مي برم


1- درد

2- خواب رفتن و احساس فشار به كف پا و احساس سنگيني

3- بزرگتر بودن پا نسبت به پاي ديگر

4- عدم توانايي دويدن تند


اما آيا علت اين علائم چيه؟

1- آيا اشكالي در وسيله يا اصطلاحا پلاتين ايجاد شده؟

2- آيا وقت اون رسيده كه پلاتين خارج بشه و علائم مربوط به خود وسيله
است؟


3- آيا مشكل از محل شكستگي است .مثلا هنوز جوش نخورده يا بد جوش خورده؟

4- آيا مشكل از جاي ديگري مثل كمر منشا مي گيره كه مثل ديسك كمر باعث
علائم در پاها شده؟


5- ........

واقعيت اينه كه ممكنه 4 علت فوق و همچنين ساير علل در دردهاي فعلي شما
نقش داشته باشد.براي فهم علت دقيق نياز به معاينه و ديدن راديوگرافي شماست.لطفا آخرين
راديوگرافي خودتون رو براي سايت ارسال كنيد تا بتونم در مورد وضعيت پلاتين و اينكه
آيا زمان خروج اون رسيده يا نه بهتر قضاوت كنم
.
موفق باشيد.


[ یکشنبه نوزدهم اردیبهشت 1389 ] [ 13:8 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال يونس : با سلام و خسته نباشيد خدمت آقاي دكتر
زانوی من 5 روز قبل در فوتبال پیچ خورده.آیا لازم است تا عکس رنگی گرفته شود؟

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):
با سلام

خیلی از افرادی که دچار آسیبهای زانو می شوند اصرار بر انجام MRI یا به اصطلاح
عامیانه عکس رنگی می کنند


ولی باید توجه داشت که انجام تصویربرداری مغناطیسی یا MRI بندرت بعد از یک پیچ خوردگی ساده
زانو لازم است


پزشک ارتوپد باید زانو را کامل معاینه کرده و در صورت شک به آسیبهای جدی از
این روش تصویربرداری استفاده کند


[ جمعه دهم اردیبهشت 1389 ] [ 0:38 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (seazar):   چند وقتی بود که زانوی چپم درد می کرد ، رفتم پیش دکتر گفت که نرمی کشکک زانو دارم و یه سری حرکتها رو نباید انجام بدم تا خوب بشم.
قرص گلوکوزامین + دیکلوفناک هم برام نوشتن.
حالا می خوام بدونم که این بیماری کاملا خوب می شه یا نه ؟
و سوال دیگه اینکه چه حرکتهایی رو باید انجام بدم تا بهتر بشه؟

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

 

با سلام من قبلا به 2-3 سوال در مورد کوندرومالاسی پاتلا جواب دادم. یک مقاله هم در همین زمینه بزودی روی سایت خواهد بود. اونها رو هم مطالعه بفرمایید. اما در مورد سوالات شما:

1-      اگر مشکل زمینه ای مثل انحراف زانو ها یا صافی کف پا یا موارد اینچنین عامل بیماری شما نباشه با ورزش و دارو به تدریج خوب میشه.

2-      گلوکوزامین ( cap. glucosamin ) تقریبا بر روی این بیماری بی اثره.

سه کار همزمان باید انجام بشه.

  1. ورزش
  2. محدود کردن حرکت هایی که بر روی پاتلا (کشکک) فشار میاره
  3. دارو
[ دوشنبه هفدهم تیر 1387 ] [ 20:13 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (احمد آشتیانی):   با سلام،

پسر 3 ساله ای دارم که علاقه بسیار زیادی به توپ بازی دارد. آیا شوت کردن توپ های پلاستیکی، چرمی (کم باد و معمولی) و توپهایی که با دهان باد می شوند برای زانوی بچه ها در این سن مضر است؟ آیا باعث آب آوردن زانو می شود؟

خواهشمند است اینجانب را نسبت به چگونگی استفاده صحیح از توپ برای خردسالان راهنمایی بفرمایید.با تشکر

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

باسلام:

من در کتابهای مرجع چیزی راجع به اینکه توپ سبک برای زانو ضرری داشته باشه پیدا نکردم. ولی نظر شخصی من اینه که شوت محکم به یک جسم سبک باعث می شه زانو بیش از حد راست بشه.( hyper extension injury) و این باعث کشیدگی لیگامانهای زانو می شه. البته این برای سنین بالاتره. اغلب کودکان در سن 3 سالگی قدرت زدن شوتهای خیلی محکم رو ندارند. بنابراین نگران زانوی کودک خود نباشید. ولی درسنین مدرسه باید توپ و زمین بازی استاندارد باشه.

[ دوشنبه هفدهم تیر 1387 ] [ 20:7 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (سحر):   سلام دختری 20 ساله ام از حدود 3 سال پیش سمت راست زیر کتفم حالت قوز شده اصلا درد نمی کنه همیشه کیف سنگین دانشگاه رو دوش سمت راستم می ذارم می تونه به خاطر همون باشه؟
تو رو خدا کمکم کنید خیلی میترسم از دکتر رفتنم میترسم

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام:

خیلی افراد هستند که به ارتوپدی مراجعه می کنند و مطرح میکنند که انحراف ستون مهره ها دارند یا مسائلی مثل افزایش گودی کمر و از این قبیل. ولی در معاینه و عکس برداری انحرافی پیدا نمی شه و این فقط احساس فرده. ولی با این حال من نمی خوام خیال شما رو کامل راحت کرده باشم. انحرافات ستون فقرات ممکنه واقعا باعث ایجاد برجستگی زیر استخوان کتف بشن. این لازمه معاینه بشه و در صورت لزوم عکس برداری هم انجام بشه.

گذاشتن کیف سنگین روی دوش نمی تونه باعث انحراف واقعی ستون مهره ای بشه.

انحراف ستون مهره ای که باعث انحراف یکطرفه کتف میشه اسکولیوز نام داره. یک راه ساده برای معاینه اسکولیوز هست که در منزل هم قابل انجامه.

باید لباس ها رو به طور کامل از کمر به بالا خارج کنید. بعد در حالت ایستاده کامل خم بشید و دست ها رو به زمین نزدیک کنید. در این حالت کسی به پشت شما نگاه کنه. اگر ستون مهره ای و دو کتف در یک سطح و قرینه باشند٬ اغلب مشکل خاصی وجود نداره. ولی اگر یکی از کتف ها بالاتر باشه یا ستون مهره ای حالت مارپیچ داشته باشه٬ اسکولیوز مهره ها وجود داره.

[ دوشنبه هفدهم تیر 1387 ] [ 20:3 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (حمید):   با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما زحمتکشان محترم این لطف شما به مردم واقعا ارزشمند است و من واقعا از شما تشکر میکنم . مطالبم را آغاز میکنم با این امید که به من هم پاسخ دهید . من پسری 19ساله هستم و همه ی زندگی من فوتبال است . چند ماه پیش زانوی پای راستم مشکل پیدا کرد اما زیاد توجهی نکردم تا اینکه بدتر شد و پس از عکس ام آر آی دکتر گفت دچار پارگی شدید مینیکس و تا حدی پارگی رباط شده ام و باید چند جلسه فیزیوتراپی بروم و کمی دارو(پوماد متیل سالسیلات وکپسول ناپروکسن) مصرف کنم و اگر نشد درنهایت عمل کنم و البته دکتر گفته میتوانم بدون نیاز به عصا راه بروم . میخواهم بدانم آیا فیزیوتراپی واین داروها اثری دارد یا خیر ؟ اگر مجبور به عمل شوم آیا میتوانم دوباره فوتبال بازی کنم ؟ آیا راه رفتن مشکلی ایجاد نمی کند ؟ اگر پارگی رباط هم داشته باشم باید چه کنم ؟ باز هم از شما تشکر میکنم .

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

اگر آسیب منیسک و لیگامان زانو جدی باشه٬ نباید فعلا به بازی فوتبال ادامه بدهید. و هیچ دارویی نظیر ناپروکسن و فیزیوتراپی کمکی نمی کنه. مگر اینکه آسیب خفیف باشه. ولی شما فرمودید آسیب جدی منیسک.

پس این بستگی داره واقعا آسیب چطور باشه. در صورت تمایل متن جواب MRI رو تایپ کنین و برام بفرستید. شاید بتونم بیشتر کمک کنم.

[ دوشنبه هفدهم تیر 1387 ] [ 20:0 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (عرفان):  سلام، سوال من در مورد زانو و از آقای دکتر ارتوپد است.(البته برای دومین بار)
من 33 سال دارم و از زمانی که به یاد دارم زانوهایم دارای اسگود شلاتر osgood schellater هستند. آیا این مشکل،درمانیدارد؟ و اگر دارد چیست؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
زانوهایم گاهی اوقات درد شدیدی دارند و این مشکل مرا در نشست و برخاست آزار میدهد.

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

همانطور که فرمودید بیماری اسگودشلاتر بیماری مخصوص دوران نوجوانی است. یعنی حدود سن 10 تا 15 سالگی. البته در پسر ها شایعتر از دختر هاست. مشکل در این بیماری اینه که غضروف رشد برجستگی بالای استخوان تیبیا (tibial tubercle) که محل چسبندگی تاندون کشککه (patellar tendon) دچار تورم و التهاب میشه. مخصوصا در افراد ورزشکار بیشتر این مشکل دیده میشه.

 حالا چرا مشکل شما طولانی شده این 2 علت میتونه داشته باشه:

1-      گاهی اوقات این بیماری در زمینه یک مشکل دیگه ایجاد میشه. مثلا انحراف زانوها٬ انحراف مفصل لگن یا حتی صافی کف پا. شاید یکی از این مشکلات باعث ادامه درد زانوی شما باشه.

2-      گاهی وقتی بیماری در نوجوانی شدید بوده٬ داخل تاندون زیر کشک (patellar tendon) استخوان سازی ایجاد میشه که هم باعث برجستگی زیر زانو میشه هم حین دو زانو و چهار زانو نشستن و زانو زدن باعث درد میشه. در این موارد توصیه شده که این استخوان اضافه توسط جراحی برداشته بشه ( البته در مواردی مثل شما که به درمان دیگه ای جواب نداده)

به هر حال خیالتون راحت. این دیگه بیماری  اسگودشلاتر نیست. بلکه یا عوامل زمینه ساز اونه که هنوز خوب نشده و یا عوارض باقی مونده اونه.

[ دوشنبه دهم تیر 1387 ] [ 23:43 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (ثمین):  سلام خسته نباشید, آقای دکتر اجودی من سوال خودم را قبلا از خدمتتان پرسیدم نمی دانم چه قدر طول میکشد تا جواب بگیرم, میدانم که شما فقط به ما لطف دارید که وقت با ارزشتان را بی منت در اختیار ما قرار میدهید, ما هم جز دعای خیر کار دیگری از دستمان بر نمی آید, من در حال آماده شدن برای عمل جراحی هستم و نظر شما برایم خیلی اهمیت دارد. سوالم این بود (آیا کسی که انحراف زانو به طرف بیرون دارد با عمل جراحی مشکل ظاهری بطور کامل بر طرف میشود؟ این عمل در افزایش قد میتواند تاثیر داشته باشد؟ چرا جای این عمل میماند؟ خطر بوجود آمدن مشکل جدید چند درصد است؟) مشخصات من: 30 سال, 158 قد, 50 وزن
با تشکر فراوان

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

باسلام

عمل جراحی اصلاح انحراف زانو ها٬ اگر خوب انجام بشه عوارض خاصی نخواهد داشت. هم مشکل درد زانوها اصلاح میشه و هم مشکل زیبایی ظاهری. ولی به هر حال با توجه به اینکه لازمه برش جراحی داده بشه و لازمه که پلاتین (plate) گذاشته بشه بالاخره جای برش جراحی باقی می مونه. حالا اگر جراح تمیز و خوب کار کنه. رد برش کمتر می مونه.

 

اما درمورد رابطه اصلاح انحراف زانو و افزایش قد:

اول یک توضیح کوتاه در مورد انواع روش های جراحی:

1-      جراحی به روش برداشتن یک تکه استخوان مثلثی شکل از بالای استخوان ساق پا :

(open wedge osteotomy)

در این روش با توجه به اینکه قطعه ای از استخوان برداشته میشه قد کمی کوتاه میشه ولی خوبیش اینه که بعد عمل محکمه و فرد میتونه زود راه بیفته.

2-      روش گذاشتن یک استخوان مثلثی شکل:

 در این روش پس از برش استخوان ساق یک قطعه مثلثی شکل از استخوان یا مواد مصنوعی دیگه گذاشته میشه. این باعث میشه که کمی به طول قد اضافه بشه. اشکال اون اینه که قطعه استخوان مذکور یا باید از لگن خود فرد برداشته بشه (Auto graft) یا از استخوان یک فرد فوت شده(Allo graft) و یا از مواد ساختگی. که هر کدوم مسائل و هزینه های خودش رو داره.

3-      روش برش قوسی شکل:(Dome shape osteotomy)

در این روش به دلیل اینکه استخوان گذاشته یا برداشته نمیشه٬ تقریبا طول استخوان تغییر نمی کنه. گفتم تقریبا چون به دلیل اصلاح زاویه ای که صورت میگیره کمی به طول استخوان اضافه میشه ولی خیلی کم.

حالا من نمی دونم که جراح شما چه روشی رو انتخاب خواهد کرد. موفق باشید.

[ دوشنبه دهم تیر 1387 ] [ 23:0 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (فرامرز):  باسلام من مردی 41 ساله هستم از 5 ماه پیش دردی در مچ دست راستم ایجاد شد و بطور متناوب زیاد میشود وگاهی مانع فعالیت دستم میشود. نزد پزشکی رفتم پس از رادیو گرافی گفت مشکلی در مچ دیده نمیشود و احتمال داد کلسترول حدود 230 و اوره ی بالا - نه بالاتر از ماکسیمم- مسبب آن باشد .رژیم غذایی را رعایت میکنم و در هفته 2 سا عت ورزش سبک انجام میدهم وزنم 75 و قدم 180 است وناراحتی قلبی ندارم. دردم بهتر نشد نزد پزشک دیگری رفتم و او کلسترول را بی تاثیر دانستو احتمال آرتروز را رد کرد. دارویی مصرف نمیکنم و هنوز نمیدانم مشکلم چیست. با کامپیوتر زیاد کار میکنم ولی سه هفته ای که با کامپیوتر کار نکردم دستم بهتر نشد. لطفا راهنمایی بفرمایید.

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

درد مچ دست چندین علت می تونه داشته باشه:

1-      درد به دلیل مشکلات استخوان های مچ مثل کیست استخوان. نکروز یا اصطلاحا سیاه شدن استخوان و ...

2-      به دلیل مشکلات لیگامانهای مچ. مثلا تورم یا التهاب لیگامانی به دلیل ضربه٬ بیماری هایی مثل روماتیسم

3-      به دلیل مشکلات تاندونهایی که از اطراف مچ عبور میکنن

4-      به دلیل درد های ارجاعی از گردن. مثل دیسک گردنی

5-      به دلیل ضایعات کیستی گانگلیونی مچ دست( ganglion cyst ). که البته جز همون دسته عوامل تاندونی و لیگامانی است. چون این کیستها اغلب داخل همین ها ایجاد میشن ولی چون خیلی شایع هستند مستقل گفتم. اصلا شایعترین علت درد های مچ دست که علت خاصی براش نمیشه پیدا کرد همین گانگلیونهای کیستی خیلی کوچیک هستند.

 

بنابراین لازمه که علاوه بر عکس برداری که از مچ انجام دادید مچ دست خوب معاینه بشه.

[ دوشنبه دهم تیر 1387 ] [ 22:18 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (کریم نادرپوران):  با سلام- دختر 12 ساله اینجانب در هنگام اسکیت بازی بازوی دست راستش آسیب دید به دو دکتر متخصص مراجعه نمودیم و انها با مشاهده عکس ابراز نمودند کیست باعث شکستگی استخوان کتف یا بازو شده است و بایستی یکماه صبر نمود تا ترمیم استخوان کیست را از بین ببرد و این حادثه را خوش یمن دانستند که باعث پدیدار شدن کیست شده است ایا واقعا دست دختر بنده با بستن آتل و بعد از یکماه بهبود خواهد یافت

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

با توجه به درمانی که 2 همکار بنده خدمتتان گفته اند تشخیصی که مد نظر اونها بوده ضایعه ای است به نام کیست ساده استخوانی یا UBC که مخفف unicameral bone cyst  است. اول توضیح کوتاهی بدم تا بعد بحث کنیم روی درمان.

 ضایعات کیستی که در حدود سن 10 تا 20 سالگی می تونن باعث شکستگی سر استخوان بازو بشن چند تا هستن که شایعترین اونها همین UBC است که گفته شد و اغلب با همین رادیوگرافی ساده قابل تشخیص دادنه.

انواع دیگه ای هم هستند مثل ABC , NOF, FD که چون تخصصی است دیگه توضیح نمی دم.

اما درمان دختر شما:

1-      باید مطمئن شد که تشخیص UBC است. ان شاالله که پزشکانی که مراجعه کرده اید با تجربه کافی بوده و درست تشخیص داده اند چون در غیر این صورت جراحی لازمه.

2-      حالا که ضایعه مذکور UBC است٬ حدود 1تا 2 ماه باید صبر کرد تا محل شکستگی جوش بخوره

متاسفانه UBC فقط در 10 درصد موارد با این روش بستن و آتل گیری کاملا خوب میشه. لازمه که بعد از اون یک یا چند نوبت تزریق کورتون داخل ضایعه انجام بشه و دخترتان پس از هر نوبت تزریق چند ماهی تحت نظر باشه تا مشخص بشه آیا کیست پر شده یا نه. حتی بعضی از متخصصین توصیه می کنن برای بهبود سریعتر کیست و پیشگیری از شکستگی های بعدی پین گذاری داخل کیست هم انجام بشه.

البته من تا عکسهای رادیوگرافی رو نبینم خیلی نمی تونم اظهار نظر کنم ولی در کل نظر من هم اینه که پس از جوش خوردن شکستگی هر دو کار یعنی تزریق کورتون و پین گذاری داخل ضایعه انجام بشه.

باز هم اگر سوالی داشتید بفرمایید.

[ دوشنبه دهم تیر 1387 ] [ 20:24 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (ر _ ا): جناب آفای دکتر سلام خسته نباشید. من دختری 5 ساله دارم که دست راستش از پائین مچ فاقد 5 انگشت است(مادر زادی) آیا میتوانم امیدوار باشم که روزی به هر طریقی مثل سلولهلای بنیادی و یا ... . متشکرم

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

به عدم تشکیل کامل انگشتان زیر مچ دست٬ عدم تشکیل عرضی گفته میشه.

(Transvers deficiency). حالا اینا انواع خیلی مختلفی دارن. ممکنه قسمتی از استخوان های کف دست تشکیل شده باشه. و ممکنه که نه استخوان های کف دست و نه مچ دست تشکیل نشده باشه. برای هر کدوم راه حل هایی وجود داره. اگر کمی از استخوان های کف دست تشکیل شده باشه٬ به کمک جراحی میشه کمی اونارو بلند کرد. به هر حال برای دادن نظر قطعی باید دست بچه معاینه بشه و رادیوگرافی دست رو ببنیم.

اما فعلا هیچ روشی پیدا نشده که بشه دست رو به شکل کامل و اولیه اصلاح کنن. شاید در آینده با پیشرفت علم در زمینه کشت بافتها چنین چیزی امکان داشته باشه. ولی شما نباید صبر کنید. بچه دست راستشه و حتما باید با جراحی یا پروتز به کودک یاد داد که از دستش استفاده کنه. چون اگر استفاده نکنه هر چی سن بالاتر بره احتمال اینکه کودک پروتز رو قبول کنه کمتر میشه.

[ یکشنبه نهم تیر 1387 ] [ 18:32 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (parsa 2007): 

درد زانو
سلام
من دختری 19 ساله هستم و والیبال تخصصی کار میکنم.
چند سال پیش زانوی راستم پیچ خورد و در رفت و پزشکم گفت که خونریزی کرده ولی من خود درمانی کردم.چند ماه پیش دوباره زانویم پیچ خورد ولی فقط آن را آتل گرفتم . ولی اصلا نمیتوانم از پله به راحتی بالا برم یا به راحتی بپرم و همیشه دردی در زانوم احساس میکنم خواستم بدونم آیا دلیل خاصی داره و البته من هم در خطر بیماری دیابتم(قند خون 137) وهم مشکل تیروئید دارم و وزن من حدود 65 و قدم حدود 172 سانت است ,خواستم بدونم دردم به این مسائل ربطی نداره وآیا ورزش خاصی داره؟
خلاصه باید چی کار کنم تا بتونم ورزش را ادامه بدم؟

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

با توجه به علائمی که فرمودید بنظر میاد که برای زانو مشکلی ایجاد شده باشه. لازمه که بررسی بیشتر انجام بشه. شاید آسیب منیسک یا آسیب لیگامانهای صلیبی داخل زانو اتفاق افتاده باشه به هر حال لازمه که زانو معاینه بشه و احیانا برای تشخیص کاملتر MIR یا آرتروسکوپی تشخیصی انجام بشه.

[ یکشنبه نهم تیر 1387 ] [ 18:26 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (محسن مجیدی): با عرض سلام
كودك پسر من كه در حال حاضر 15 ماه دارد به تازگي راه افتاده ولي پاي سمت چپ خود را كمي باز مي گذارد شبيه به راه رفتن چارلي چاپلين ؛البته كودك من مشكلي در راه رفتن ندارد فقط نگراني ما در خصوص ثابت ماندن اين وضعيت يا اشكالات و بيماري هاي احتمالي است لطفاً ما را راهنمايي بفرماييد

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

در شروع راه رفتن امکان داره کودکان مشکلاتی در راه رفتن داشته باشن. مثلا نوک پنجه پا راه رفتن٬ زمین خوردن مکرر٬ گذاشتن پاها رو به داخل یا رو به خارج. با این حال من قطعا نمی تونم بگم که کودک شما مشکلی نداشته باشه و حتما باید معاینه بشه و حتما باید رادیوگرافی از مفصل لگن انجام بشه چون:

1-      کودک کمی دیر راه افتاده. گرچه زمان راه افتادن بچه های طبیعی خیلی متفاوته ولی به هر حال کمی دیر شده.

2-      اشکال فقط در یکی از پاها دیده میشه و این غیر قرینه بودن گرچه اکثرا بی اشکاله ولی باید بررسی بشه.

[ یکشنبه نهم تیر 1387 ] [ 18:22 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (سعیدی راد):با سلام- خانم 30 ساله هستم که در 6 سال پیش دچار شکستگی پا در ناحیه ساق شده ام که با عمل جراحی و کارگذاشتن پلاتین با طول 20 سانتیمتر در ساق پا مداوا شده ام. و تا کنون اقدام به خارج کردن آن نکرده ام و تا کنون مشکلی نداشته ام. راهنمایی بفرمائید آیا خارج کردن پلاتین ضروری است یا خیر. در صورت خارج نکردن مشکلی بروز خواهد کرد؟ 

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

در آوردن پلاتین ضروری نیست. مگر اینکه یکسری مشکلات ایجاد شده باشه.

1-      به هر دلیل که فردی که پلاتین داره اذیت باشه. مثلا پیچ ها زیر پوست اذیت می کنن و یا عللی از این قبیل

2-      پلاتین بچه ها که استخوان اونها در حال رشده و وجود پلاتین ممکنه روی رشد استخوان تاثیر بگذاره

3-      اگر زیر پلاتین استخوان ضعیف شده باشه. بعضی وقتها پلاتین باعث میشه که استخوان زیر اون پوکی پیدا کنه و مستعد شکستن بشه. این حالت بدون درده و مخصوصا در پلاتین هایی دیده می شه که با پیچ های متعدد به استخوان متصل می شن.

بنابراین علی رغم اینکه مشکلی ندارید توصیه می کنم که یک رادیوگرافی از محل عمل انجام بدید و به پزشک نشون بدید. اگر مشکل خاصی نداشت نیازی به در آوردن نداره.

[ یکشنبه نهم تیر 1387 ] [ 18:20 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (مریم): با سلام من دختری 26 سال سن دارم
من هر وقت از خواب بیدار میشم و ضمن اینکه بخوام از رختخواب بلند بشم کمرم درد میگیرد و نمیتونم دولا بشم بعد از 1تا 2 ساعت به حالت عادی برمی گردم علت چیست؟ چه باید بکنم؟ ضمنا هیچ وقت برای خواب از تشک استفاده نمی کنم فقط از پتوی نازک.
وقتی هم دراز میکشم و بخوام همون جا بلند بشم درست در ناحیه وسط باسن احساس درد شدیدی میکنم آیا مربوط به درد کمر است؟ چه باید بکنم؟

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام: درد ناحیه کمری علت های زیادی داره. به عنوان مثال من چند تا شو میگم:

1-      مشکلات مادرزادی ستون مهره ها: مثل چسبندگی مهره ها به هم و انحراف ستون مهره ها که ممکنه اولین تظاهر اون در سن بالاتر باشه.

2-      مشکلات مربوط به دیسک های بین مهره ای

3-      مشکلات مربوط به مفاصل بین مهره ها

4-      عفونت ها یا تومور های ناحیه

5-      ضعف عضلات

6-      و علل دیگه. بنابراین باید کمر شما معاینه بشه و در صورت نیاز عکس برداری انجام بشه.

[ یکشنبه نهم تیر 1387 ] [ 18:18 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (ع.ح): من 16 سال دارم و کف پای من صاف است و به این دلیل شصت پایم به خارج انحراف دارد .
آیا این انحراف با افزایش سن بیشتر می شود یا خیر توضیح فرمایید.
در ضمن قبلا برای راه رفتن مشکل داشتم ولی الان برای راه رفتن مشکلی ندارم بلکه فقط مدتی است که کمی زانو درد دارم.
با تشکر

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. کف پای صاف یا flatfoot انواع مختلفی داره.

1-      نوعی که قابلیت ارتجاع یا قابلیت اصلاح داره که به اون flexible flatfoot گفته می شه. حدود 99% موارد کف پای صاف از این نوعه. اغلب این افراد درد یا مشکل خاصی ندارن و حداکثر نیازمند یک کفی داخل کفش هستند. ( این همون نوعی است که باعث معافیت از خدمت سربازی نمی شه).

2-      نوعی دیگه سفت و غیر قابل ارتجاعه. این نوع کمیابه و 1% موارد کف پای صاف رو تشکیل می ده. اغلب این افراد در سن نوجوانی و جوانی دچار درد پا میشن. ( این همون نوعی است که باعث معافیت از خدمت سربازی میشه).

یک روش ساده برای تشخیص ساده برای تشخیص کف پای صاف قابل ارتجاع از نوع سفت اینه که فرد روی پنجه دو پا بایسته. اگر قوس کف پا در این حالت برگشت کرد٬ از نوع قابل ارتجاعه و گر نه نوع دومه.

و اما در مورد شما دوست عزیز: به نظر میاد که صافی کف پای شما شدید باشه که باعث انحراف شست پا شده. لازمه معاینه و عکس برداری های لازم از پا انجام بشه. درد زانوی شما هم به احتمال زیاد از صافی کف پاست چون باعث افزایش فشار در قسمت خارجی زانوها میشه و در دراز مدت باعث آرتروز زودرس زانو ها میشه.بنابراین لازمه که حتما پیگیری بکنید.

[ پنجشنبه ششم تیر 1387 ] [ 15:4 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (صادق ابکاری): باسلام:
آقای دکترباتشکرازکارخوبی که انجام داده اید چند سوال درباره بیماری کلاب فوت دارم
1- آیا اینبیماری درمان پذیرمی باشد ؟
2- دکتر جراح در بهبوداین بیماری تا چه اندازه موثر است ؟
3-به نظر شما بهترین دکتر درشیراز کدام دکتر می باشد ؟
4- علت این بیماری چیست ؟
آقای دکتر چون من چندروزی است که صاحب فرزند دختری شده ام که این بیماری دارد خواهشمندم که مرا راهنمایی کنید .

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. بیماری کلاب فوت حالتی است که پای نوزاد در بدو تولد به سمت داخل چرخش داره. از نظر علت و شدت انواع مختلفی داره که به طور خیلی ساده می گم.

1-      انواعی که به دلیل موقعیت پای نوزاد داخل رحم مادر ایجاد شدن. یعنی فشار جدار رحم مادر باعث این حالت در پای نوزاد شده. غالبا در این نوزدان میشه با دست انحراف پا رو اصلاح کرد ولی بعد از ول کردن دوباره به جای اول بر میگرده. این نوزادان به درمان گچ گیری اصلاحی پاها خوب جواب می دن

2-      انواعی که هیچ علت خاصی براش نمیشه پیدا کرد و اکثر موارد کلاب فوت رو هم اینا تشکیل می دن. اغلب لازمه پای این نوزادان تا سن 4-6 ماهگی مرتب گچ گیری اصلاحی بشه و معمولا برای اصلاح کامل به عمل جراحی هم نیاز هست.

3-      انواعی که همراه بیماری هایی در نخاع یا مغزه. مانند فلج مغزی٬ میلومننگوسل و ... این نوزادان معمولا نه به درمان گچ گیری و نه عمل جراحی جواب خوبی نمیدن.

حالا در نوزاد شما باید بررسی بشه که کدوم یکی از این انواع کلاب فوته.

ضمنا من پزشکان شیراز رو خوب نمی شناسم. فقط می دونم دکتر شاهچراغی از ارتوپدهای قدیم هستند که جراحی اطفال هم زیاد انجام دادن.

[ پنجشنبه ششم تیر 1387 ] [ 15:2 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (ثقف): سلام
من حدود 19 سال سن دارم و والیبال بازی میکنم.
حدود 2 سال پیش زانوی راست من غلتید و پس از مراجعه به پزشک فهمیدم که زانو ی من خونریزی هم کرده و باید خونش را بکشند. ولی من به جولای(جراح کردی) مراجعه کردم و اون گفت که زانوی من در رفتگی پیدا کرده و اون رو جا انداخت و من بعد از 1 ماه بعد عکس رنگی گرفتم و گفتند چیزی نیست و به مسابقات کشوری اعزام شدم.
ولی طی این دو سال که گذشت همیشه هر فعالیتی که داشتم یک درد وحشتناکی در وسط زانویم حس می کردم و احساس می کردم زانوم به هیچ چیزی وصل نیست.
حدود 6 ماه پیش دوباره زانویم غلتید و 20 روز اون رو فقط گچ گرفتم ولی حالا تمرین دارم و حتی نمیتونم بپرم چه برسه بازی کنم
مربیم پیشنهاد داده که قرص گلوکوزامین سولفات مصرف کنم
حلا خواستم نظر شما رو بدونم و از شما خواهش کنم که من رو راهنمایی کنید و بپرسم که آیا ورزشی هست که من زانویم را تقویت کنم . با تشکر

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

باسلام. قبل از اینکه بخوام یک برنامه ورزشی به شما بگم٬ باید مطمئن بشم که زانوی شما دچار یک آسیب جدی نباشه. اول به یک معاینه خوب و کامل زانو نیازه. باید زانو از نظر پارگی های منیسک یا رباط های صلیبی داخل زانو معاینه بشه. با توجه به علائمی که شما می فرمایید احتمال اینکه چنین آسیب هایی وجود داشته باشه هست. کار بعدی اینه که زانو توسط MRI یا آرتروسکوپی معاینه بشه. ممکنه که MRI اولیه شما درست انجام نشده و یا درست خونده نشده باشه. اگر معاینه زانو خیلی مشکوک به وجود عارضه باشه٬ علی رغم اینکه MRI طبیعی است٬ باید بررسی زانو با روش آرتروسکوپی توسط متخصص ارتوپدی انجام بشه.

[ پنجشنبه ششم تیر 1387 ] [ 14:59 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (سامان): خسته نباشی دکتر . اقا یه سوال دارم که شاید یه کم بی ربط باشه. ممنون میشم جوابمو بدین چون هر چی سرچ کردم چیزی پیدا نکردم. من پاهام پرانتزی هستش ولی نه خیلی زیاد. 4 انگشت از توش به راحتی رد میشه. یه مدت شنیده بودم که هر کی که پاهاش پرانتزی باشه و 4 انگشت دستش از تو پاش رد بشه از سربازی معافه. نظر شما چیه دکتر. من سنم 21 ساله قدمم 186 وزنم هم هستش 86

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. من دقیقا نمی دونم که معیار معافیت سربازی چیه. من هم همین معیار 4 انگشت رو شنیدم که البته هیچ مبنای علمی خاصی هم نداره. معلوم نیست که زمانیکه معافیت ها رو می نوشتن چه مبنایی برای این قضیه 4 انگشت داشتن. به هر حال معاف شدن به میزان تحصیلات هم بستگی داره. مثلا کسی رو که با مدرک لیسانس برای ژنوواروم یا همون زانوی پرانتزی معاف نمی کنن. بلکه حداکثر معاف از رزم می کنن. ولی با مدرک سیکل یا دیپلم احتمال معافی هست.

[ پنجشنبه ششم تیر 1387 ] [ 14:59 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (پرستش): باسلام من خانمي 30 ساله هستم و از كودكي دچار فلج اطفال و كوتاهي پا به ميزان 2 سانت شده ام و بيشترين مساله اي كه هميشه آزارم مي داد خستگي و بي حسي پاي راستم بود كه باعث شد نتوانم هيچ گونه ورزشي بكنم و كم كم اين قضيه بحراني تر شد تا حدي كه الان درد شديدي به هنگام راه رفتن در كمرم حس مي كنم و واقعا بيشتر از 2 دقيقه نمي توانم را بروم بايد بايستم استراحت كنم تا دوباره بتوانم حركت كنم وقتي به دكتر مراجعه كردم تشخيص سياتيك دادند وگفتند اگر پاي شما اين مشكل را نداشت شما باز هم دچار اين مشكل مي شديد مي خواستم از خدمتتون سوال كنم جراحي پام جهت افزايش قد و جبران كوتاهي لازم است يا اصلا ربطي به كمر درد يا بي حسي پام ندارد

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

باسلام. توضیح درمورد عوارض بیماری فلج اطفال یا پولیومیلیت خیلی طولانی است. با این حال خلاصه ای می گم:

پولیو باعث درگیری سلول های حرکتی نخاع شده و در نتیجه باعث فلج غیر قرینه عضلات پاها میشه. اغلب هر دو پا درگیره. یکی کمتر و یکی بیشتر.

در موارد درگیری شدید عضلات حرکت دهنده مچ پا و زانو و مفصل لگن خیلی ضعیفه و باعث لنگش در راه رفتن و خستگی زودرس میشه. اغلب اندام چند سانتی هم کوتاهی داره. ولی مشکل اصلی در راه رفتن و کمر درد کوتاهی پا نیست٬ بلکه ضعف عضلات زانو و مخصوصا عضلات مفصل لگن و ناحیه باسنه. شما یک کفش 2 سانتیمتری به پای کوتاهتر بپوشید ولی در پای سالم کفش نپوشید. امتحان کنید که آیا خیلی بهتر راه میرید؟ اگر خیلی فرق می کنه جراحی افزایش طول اندام هم کمک می کنه وگر نه خیر.

با توجه به طولانی بودن بحث پولیو من خلاصه توضیح دادم. باز هم اگر سوالی داشتید بپرسید.

[ پنجشنبه ششم تیر 1387 ] [ 14:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (شکوفه 27 ساله): من مبتلا به انحراف زانو به خارج هستم و در حال حاضر 2 سال است که شیر میدهم ایا ادامه شیردهی برای من ضرر دارد؟ و ایا تراکم استخوان مقدار پوکی مرا مشخص میکند یا خیر؟

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. شما چند موضوع مختلف مطرح کرده اید. اول رابطه انحراف زانو یا ژنووالگوم شما با شیر دهی. ژنووالگوم در صورتیکه شدید باشه نیازمند اصلاح با عمل جراحی است ولی با شیر دهی تشدید نمی شه و بدتر هم نمی شه. و دیگر موضوع سنجش تراکم استخوان یا Bone density است. در حال حاضر از نظر علمی٬ یک خانم سالم در سن و سال شما که جوان و بچه دار هستید٬ نیازی به سنجش تراکم استخوان نداره. تراکم استخوان اغلب برای سنین بعد از یائسگی انجام میشه که پزشک متوجه بشه فرد چه میزان در معرض خطر شکستگی است و چه نوع درمانی لازم داره. برای افراد جوان تر فقط وقتی انجام می شه که بیماری خاصی وجود داشته باشه. مثلا کسی که به دلیل روماتیسم سالها کورتون مصرف کرده حتی در سنین جوانی باید بررسی دانسیته استخوان انجام بشه. ولی در مورد شما که سالها درگیر بچه داری و شیردهی بودید لازمه که جبران کلسیم و ویتامین دی از دست رفته بشه. که این با مصرف قرص های کلسیم و آمپول یا پرل ویتامین دی امکان پذیره.

[ چهارشنبه پنجم تیر 1387 ] [ 15:1 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (اشکان): با درود و خسته نباشید
من 24 سال دارم و مبتلا به ژنووالگوم شدید دو طرفه با فاصله 14 سانتی متر هستم . من تا به حال اطلاع(تا زمان معاینه برای نظام وظیفه ) و یا مشکلی در زانوهام نداشتم . هنگام مراجعه به دکتر تاکید کردند باید تحت عمل جراحی قرار بگیرم
1 -آیا به نظر شما احتیاجی به عمل جراحی علی رعم اینکه دردی و یا مشکلی در زانوهام ندارم وجود دارد؟
2-در صورت انجام عمل آیا عوارضی دارد ؟(درد و یا ....)

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. با توجه به شدت انحراف زانوی شما٬ بهتره که عمل جراحی بر روی زانوهای شما انجام بشه. (البته برای اینکه 100% بتونم بگم باید عکس های شما رو ببینم ) ولی طبق توضیح خودتون بهتره که جراحی انجام بشه. انحراف زانو در درازمدت باعث آرتروز زودرس میشه. مخصوصا برای کسانیکه کارهای سنگین انجام میدن. به همین دلیل هم هست که این افراد از خدمت سربازی معاف میشن و توصیه میشه علی رغم نداشتن مشکل، جراحی انجام بدن.

اما درمورد عوارض عمل: در صورتیکه جراحی خوب انجام بشه٬ عمل عارضه دراز مدت و دائمی خاصی نخواهد داشت.

[ چهارشنبه پنجم تیر 1387 ] [ 14:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (Reza.x): با توجه به کوتاه بودن قدم! لطفا مضرات وخوبی های عمل جراهی و پلاتین رابگویید؟

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

سوال شما کوتاه٬ ولی جواب اون خیلی مفصله. بزودی ان شاالله یک مقاله در مورد افزایش قد که سوالات زیادی در مورد اون میشه می نویسم و روی سایت می گذارم. شما هم لطف کنید و کمی بیشتر درمورد خودتون توضیح بفرمایید.

 

1- سن 2- جنس 3- قد 4- قد والدین

[ چهارشنبه پنجم تیر 1387 ] [ 14:56 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (فاطمه زارع): فرزند دختری دارم که مبتلا به کلاب فوت بوده و مورد عمل جراحی قرارگرفته  (هردوپا) و حدودا دو ماه ازعمل میگذرد ولی هنوز قادر به ایستادن بر روی پاهای خود نمیباشد و هنگام  ایستادن پای خود را کج می گذارد آیا نیاز به مراجعه به پزشک توانبخش دارد؟ با توجه به اینکه یکسال دارد آیا درآینده دچار مشکل میشود ؟آیا همه بچه ها بعد ازعمل چنین مشکلی دارند؟

 

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

اظهار نظر در مورد عمل جراحی که همکار دیگه ای انجام داده بدون معاینه کار مشکلیه. لازم به معاینه است. با اینحال اگر از عکسهای کودک قبل و بعد از عمل و از رادیوگرافی ها برام بفرستید شاید کمکی بتونم بکنم.


دوست عزیز سلام. لطفا قسمت بعدی سوال خود را در  ادامه مطلب ملاحظه فرمایید:


ادامه مطلب
[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 15:41 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (مهران): با سلام وعرض خسته نباشد خدمت شما
من جوانی 21 ساله هستم و به ورزش بدنسازی مشغولم
اما به دلیل مشکلی که در زانو داشتم به دکتر ارتوپد رفتم و گفت مشکل کندرومالاسی کشکک (نرمی غضروف) دارم و تنها راه بهبود آن قوی کردن عضلات ران با ورزش کردن با وزنه های سبک و تکرارهای بالاست و برای من روزی یک عدد غضروف ساز کوسه (shark) تجویز کردند که الان مدت 7 ماه است که مصرف می کنم چند سوال داشتم که از قبل جواب دادن شما به سپاسگزاری می کنم
1-آیا کار کردن با وزنه مشکلی ندارد و در چند سال آینده امکان بهبود وجود دارد؟
2-خوردن قرصهای غضروف ساز عوارض بعدی به دنبال ندارد؟
3-من تا چند وقت دیگر باید به خدمت سربازی بروم ، آیا میتوانم از این طریق معافیت خود را بگیرم؟

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

با عرض سلام. و اما جواب سوال های شما

1-      کار کردن با وزنه اشکال نداره به شرطی که به شکل درست و اصولی استفاده بشه. قوی کردن عضله چهار سر (Quadriceps strengthening exercises) غالبا در بهبود علائم این بیماری موثره. بهبود کامل این بیماری ممکن پذیره ولی بیماری علل مختلفی داره که از علتهای اون انحراف زانو مفصل ران و انحراف کشکک یا پاتلاست. بنابراین باید زانو و کل اندامهای تحتانی به دقت معاینه بشه. گاه یک صافی کف پای ساده یا اختلال در بیومکانیک پاها باعث این حالت میشه.

2-      خوردن کپسول های غضروف ساز بدون عارضه است (از عوارض مربوط به جیب که به خاطر گرونی این دارو هاست بگذریم ) ولی اصولا ارزش این داروها هنوز معلوم نیست.

فکر نمی کنم بتونید معاف بشید مگر اینکه مشکل دیگه ای مثل انحراف زانو ها درکار باشه.

[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 15:6 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (علی): ایا پارگی مینیسک زانو درمان دارویی دارد اگر دارد نام دارو ارسال شود

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

 با عرض سلام

متاسفانه پارگی منیسک زانو درمان دارویی نداره. اگر منیسک پاره بشه و پارگی اون جدی باشه نیاز به عمل جراحی داره. عمل جراحی روشهای مختلفی داره.

[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 15:3 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (کامران): با سلام من پسری 19 با قد 185 سانتی متر هستم می خاستم ببینم قدم افزایش پیدا میکند اگر میکند لطفا روشی برای افزایش قد به من بگویید

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. درمورد افزایش قد قبلا هم سوال هایی بود که می تونید مطالعه بفرمایید. در پسر ها غالبا بعد سن 17-18 سالگی افزایش قد وجود نداره و تنها راه افزایش قد بعد از این سن روش جراحی است که اون هم به هیچ وجه برای فردی با قد شما توصیه نمی شه.

[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 14:58 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (فاطمه): جناب آقای دکتر علی اجودی
با سلام
احتراماً؛ همسرم 29 ساله است طی 3 الی 4 سال گذشته هر از گاهی می گفت که قلبم درد می کند و گاهی تیر می کشد و یا شانه و کتفهایم درد میکند حدودا هفت ماه پیش گفت هر چند روز یکبار کتف سمت چپم درد میکند و بازو و قسمت مفصل بازو و کتفم نیز درد می کند و نمی توانم دستم را بالا ببرم یا تکان دهم تا اینکه درد شدت گرفته و هر روز درد می کرد و همزمان با آن زانوی پای راستش هم شروع به درد کرد و بعد از دوهفته از شروع درد پای راست زانوی پای چپش و کف پاهایش نیز شروع به درد کردن کردند و کم کم در هنگام راه رفتن زانوهایش صدا میداد تا اینکه به دکتر ارتوپد مراجعه کرد و پزشک مقدار خیلی زیادی داروی مفصل و ... بدون انجام آزمایش تجویز کرد پس از چند روز از استفاده کردن داروها همسرم گفت کلیه ام و معده ام درد می کند به پیشنهاد بنده داروها را قطع کرد و پیش فوق تخصص زانو رفته و داروها را نیز همراه برد متخصص بادیدن داروها آنها را قطع و روش ورزش پا و زانو را پیشنهاد کرد ، اوایل خیلی خوب بود زمانیکه ورزش می کرد چندروزی خوب بود اما چند روزی است که می گوید دیگر ورزش هم تأثیری ندارد دیشب هم می گفت کف پاهایم دردش بیشتر شده . در ضمن همسر هراز گاهی روزی یک و گاهی دو نخ سیگار می کشد آیا سیگار و یا عصبی شدن تأثیری بر تشدید این بیماری دارد یا نه . بهترین راه پیشنهاد جنابعالی برای درمان قطعی و اساسی چیست و چه روشی را بهترین روش درمان برای مشکل همسرم می دانید .
خواهشمندم در صورت امکان سریعتر به سوالاتم پاسخ دهید .
قبلا از ارائه طریق و مساعدت حضرتعالی کمال تشکر وامتنان را دارم .
با تشکر

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

همسر شما از درد اندامهای فوقانی و تحتانی رنج می برند گاه ناحیه ای بهتر و جای دیگه ای درد تشدید می شه. گاه بازو٬ شانه٬ کتف و گاه زانو ها و گاه کف پاها و آن هم بصورت غیر قرینه درد داره. علت هایی که به فکر من می رسه:

1-      بیمار های داخلی مثل دیابت (قند خون). مشکلات تیروئید و از این قبیل که لازمه آزمایش مناسب درخواست بشه.

2-      بیماری های نخاع و مغز مثل مالتیپل اسکلروزیس

3-      بیماری های مربوط به اعصاب و روان مثل افسردگی٬ اضطراب و از این قبیل که می تونند تظاهرات بیرونی مثل درد و استخوان و مفاصل داشته باشند.

من توصیه می کنم که به یک متخصص داخلی اعصاب (نرولوژی) مراجعه کنید تا هم آزمایشات لازم رو درخواست کنن و هم معاینات مناسب انجام بشه.

[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 14:57 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (علی): سلام.من پسری 19 ساله هستم با وزن 70وقد179.اگه میشه بفرمایید چطور میتونم حداقل 4سانتر قدم افزایش بدم.(قد پدرم 177 ومادرم 158وبرادرم 184)باتشکر اگه میشه جواب رو به ایمیلم بفرستید .سپاسگذارم.

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

قبلا در مورد افزایش قد پس از پایان دوره رشد صحبت شده. پایان دوره رشد در پسرها اغلب سن 17-18 سالگی است و پس از اون دیگه افزایش قد به هیچ روشی به غیر جراحی امکان پذیر نیست که من روش جراحی رو هم توصیه نمی کنم.

[ یکشنبه دوم تیر 1387 ] [ 14:55 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (محمد):  سلام

در مورد درد زانو سوال داشتم.
حدود سه هفته هست که زانوی چپم درد میکنه ، درد از موقعی شروع شد که رفتم بدنسازی(که به صورت برعکس هم به زانوم فشار می اومد) ، البته وقتی سوار دوچرخه هم میشدم حرکتهای انفجاری انجام میدادم (بدون گرم کردن).
حالا بعد از 20 روز که به زانوم استراحت دادم ، دیگه صدا نمیده ، دردشم کمتر شده ، ولی تو حرکتهایی که زانوم پیچ بخوره، یا حرکتایی که فشار بیاد (مثل هل دادن یه جسم سنگین) ، خیلی درد میگیره(تیر میکشه).
بیشتر هم کناره ی داخلی زانوم درد میگیره.
هیچ ورمی هم نداره. اوایل احساس میگردم تو زانوم چند تا تکه غضروف جدا شده و زیر کشکک زانوم میلغزه ، که الان اون صداها رفع شده.
من 23 ساله هستم.
لطفا راهنمایی کنید .
آیا لازمه که به دکتر متخصص مراجعه کنم؟
پیشاپیش متشکرم

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

مشکل شما درد جلوی زانو یا درد زیر استخوان کشککه که بعد ازانجام یکسری فعالیتهای ورزشی سنگین شروع شده.

بعد از چنین فعالیتهایی که بصورت غیر اصولی انجام میشه احتمال داره که  غضروف سطح زیرین کشکک آسیب ببینه و باعث همون علائمی بشه که شما خوب و کامل شرح دادید. که به اون Patellar Chondromalacia  گفته میشه. درمان اون ورزش مخصوص و استراحته.

اگرباز هم سوالی دارید بفرمایید

[ دوشنبه بیست و هفتم خرداد 1387 ] [ 20:26 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (مجتبی):  سلام مادرم قسمت مفصل پاش ورم شدید ودرد داره ام ار ای نشون داد مفصلش از بین رفته واستخون کف پاش شکسته به مرور زمان چند تا دکتر نظر شون این بود که تا اخر عمر درد داره و اگر عمل هم بسه نتیجه زیادی نداره و شاید به ویلچر احتیاج پیدا کنه الان فقط مسکن قوی استفاده میکنه ورم هم پا رو 3برابر حالت عادی کرده یک دکتر گفته جراحی می کنه ولی میترسم حرف دکترای دیگه درست باشه خواهش میکنم راهنماییم کنین

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

 لطفا قبل از جواب  به سوالات زیر پاسخ بدهید.

1-      منظور از مفصل پا کدوم مفصله . مچ پا یا زانو .

2-      شروع مشکل از کجا بود . آیا ضربه ای خورده یا خود بخود ایجاد شده ؟

3-      از کی ؟

4-      آ یا بیماری دیگه ای مثل دیابت ندارند؟

5-      سن مادر؟

خلاصه هرچیزیکه فکر میکنید کمک کننده باشه بنویسید.

[ دوشنبه بیست و هفتم خرداد 1387 ] [ 20:25 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (فاطمه):  با سلام و خسته نباشید من امروز از دکتری در تلویزیون شنیدم که گرفتگی عروق پا ایچاد درد پا میکند و فشار خون پا را هم باید بگیرند و تست (پی ای دی)جهت تشخیص گرفتگی عروق پا انجام میشود ایااین تست در ایران هم انجام میشود؟کجا؟
من زانو هایم درد دارد که با مسکن بهتر میشود ولی دوباره درد میگیرد
ارزوی سلامتی برای همه شما عزیزان دارم و دستهای پر مهر شما را میبوسم

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

مهم ترین علامت تنگی عروق اندام تحتانی٬ لنگش متناوب یا Intermitent می باشد. و در صورت پیشرفت انسداد٬ درد اندام در حالت استراحت می باشد. یکی از روشهای تشخیص این بیماری ABI یا Ankle brachial Index می باشد .در این روش نسبت فشار خون اندام تحتانی به فوقانی اندازه گیری می شود. (نسبت فشار خون سیستولی مچ پا به فشار خون سیستولی شریان براکیال در بازو) که در حالت طبیعی  باید مساوی یا بیشتر از یک باشه.

کاهش کمتر از از 0.9 نشانه تنگی عروق اندام تحتانی است.

و اما در مورد زانو ها

لطفا توضیح بیشتری بفرمایید. آیا درد همیشگی است؟ در روز یا شب؟سن شما چقدر است؟ خلاصه کمی بیشتر در مورد درد زانو ها توضیح بفرمایید.

 

[ شنبه بیست و پنجم خرداد 1387 ] [ 19:56 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (ستاره حبیبی):  با سلام, خواهرم 7 ساله ؛ به تازگی یک سفتی در زیر ناخن شصتتش حس می کردیم .بعد از چند ماهی برای بررسی بیشتر یک عکس از دست او گرفتیم و یک استخوان اضافی در عکس به صورت گرد روی سر انگشت شصتش(محل زیر ناخن)مشاهده شد که دکتر ها پیش بینی های مختلفی کردند از شما هم یک مشاوره می خواستم.
با تشکر

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

بر جستگی های زیر ناخن ممکنه به یکی از 2 علت زیر پیش بیاد.

1-سابقه ضربه و خونریزی زیر ناخن .

2-استخوانچه یا اگزوستوز بند کوچک انگشت

اگر مورد اول باشه بزرگ تر نخواهد شد و فقط در صورتی نیاز به عمل جراحی خواهد بود که باعث درد شده باشد.

اما اگر مورد دوم باشه اندازه اون با رشد بچه بزرگ تر میشه و ممکنه که آزار دهنده بشه و نیاز به عمل جراحی باشه.

 

[ شنبه بیست و پنجم خرداد 1387 ] [ 19:55 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (مریم):  سلام . دختری 24 ساله هستم که زانوهام به سمت دخل انحراف داره. از این موضوع به شدت رنج میبرم چون هیچ وقت نمیتونم لباسای مورد علاقمو بپوشم میخواستم بدونم راه درمانی وجود داره؟

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

اول کمی توضیح بدم. برای تعیین نوع انحراف زانو ها از فرد خواسته می شه که در حالت ایستاده دوتا پا رو کنار هم قرار بده. اگر زانو ها کنار هم قرار بگیرند٬ این حالت طبیعی است.

ولی اگر زانو ها از هم فاصله داشته باشند به این حالت زانوی پرانتزی یا  Gunuvarum گفته می شه.

اما شما خواهر عزیز٬ اگر اینقدر انحراف زانوی شما شدیده که همه متوجه می شن احتمالا نیاز به عمل جراحی خواهید داشت. چرا که ژنوواروم در طولانی مدت باعث آرتروز زودرس زانوها میشه.

ولی زیاد به زیبایی پس از عمل نمیشه مطمئن بود. بالاخره بعد عمل٬ جای عمل جراحی بر روی زانو ها باقی می مونه. گرچه می شه به روشهایی عمل کرد که اثر کمتری داشته باشه.

باز هم اگر سوال داشتید بفرمایید.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:58 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (شیوا عسگرلو):  سلام خانمی 48 ساله هستم که در حدود 30 سالگی یک بار در هوای سرد برفی با دامن چند ساعتی بیرون بودم فردای ان روز زانوهایم ورم کرد و از ان روز به بعد قادر به خم کردن زانوهایم نیستم و در اثر ایستادن پاهایم درد میگیرند چند تا دکتر هم رفته ام که تشخیص یکی از انها این بود که زانویم اب اورده و باید ابش کشیده شود ولی من از انجام این کار میترسیدم و نگران عوارضش بودم دکترهای دیگر هم گفتند ارتروز است در ضمن من 30% پوکی استخوان هم دارم که برای ان تحت نظر پزشک هستم و دارو مصرف میکنم لطفا مرادر رابطه با مساله زانوهایم راهنمایی کنید

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام و پوزش از تاخیر در جواب

درد زانو در یک خانم 48 ساله غالبا مربوط به تغییرات ساییدگی غضروفی یا همان آرتروز زانو هاست.

علائم آرتروز زانو همان هایی است که فرموده اید. درد٬ محدودیت حرکتی٬ درد با راه رفتن طولانی٬ عدم توانایی دو زانو و چهار زانو نشستن٬  اشکال در استفاده از توالت ایرانی٬ تورم یا افیوژن مفصلی یا به اصطلاح آب آوردن و ..... . به نظر میاد که در سن 30 سالگی که در سرما بوده اید٬ اولین بار باعث شعله ور شدن علائم زانوی شما بوده است.

لذا من فکر می کنم مشکل شما (گرچه تا عکس های زانوی شما را نبینم نمی تونم با اطمینان چیزی بگم) آرتروز مفصلی است و باید درمان اون در این راستا انجام بشه.

باز هم اگر سوال داشتید بفرمایید و عکس های خودتون را هم ارسال بفرمایید.

[ جمعه بیست و چهارم خرداد 1387 ] [ 19:56 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (محمد نیکروش): سن 42سال -وزن94kg - قد176cm -کف پاصاف- چپ دست وچپ پا-
3سال پيش مچ پای راستم هنگام بازی فوتبال ضربه ديدومتورم شد من باکمپرس يخ مداواکردم وچون درد تسکين يافته بود ديگربه پزشک مراجعه نکردم ولی متاسفانه چند ماه است مجددا دردشديدی درموچ پایم احساس می کنم که را رفتن عادی را برايم بسياردشوارکرده .
خواهشمندم برای رفع اين مشکل من را راهنمای کنيد.

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. در شرح حالی که دادید دو نکته جلب توجه میکنه:

1-      حدود 18 کیلو گرم اضافه وزن

2-      صافی کف پا

 

صاف بودن کف پا میتونه باعث دردهای مچ پا خاصه دردهای اطراف قوزک داخلی پا بشه . حال اگر اضافه وزن هم به اون افزوده بشه مشکل تشدید میشه.

لذا توصیه میکنم اول یک عکس از مچ پاتون گرفته بشه و به متخصص نشان دهید و پاتون معاینه بشه که یک وقت مشکل دیگه ای وجود نداشته باشه و بعد باید توصیه های زیر رو انجام بدید

1-      کاهش وزن

2-      استفاده از کفش طبی و کفی طبی داخل کفش .

3-      فیزیوتراپی و بهبود بالانس عضلات اطراف مچ پا .

4-      پرهیز از ورزشهای سنگین مثل فوتبال تا اطلاع ثانوی.

[ پنجشنبه بیست و سوم خرداد 1387 ] [ 22:25 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (محمد): با سلام زانوی کمی پرانتزی من 33 ساله بخاطر ورزش فوتبال 2 سال که آسیب دیده الان 2 ماه گلوکوزامین مصرف میکنم آیا این قرص مفید است و قرص تکمیلی آن چیست ؟
در ضمن هنگام بالا رفتن از پله و فشار زیاد در ورزش درد دارم . و آیا با عمل جراحی خوب میشود و حدود هزینه آن چقدر است؟ متشکرم

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

شما چند سوال را همزمان مطرح کرده اید.

۱- زانوی پرانتزی یا ژنوواروم  Genuvarum   

 

باید مقدار پرانتزی بودن با عکس رادیوگرافی مشخص بشه . ممکنه علت درد زانو همین باشه.

 

۲- آسیب ورزشی در فوتبال.Sport injury of the knee

 

باید با معاینه مقدار این آسیب مشخص بشه. ممکنه آسیبهای لیگامانی داخل زانو علت دردهای شما باشه.

 

3-مصرف کپسول گلوکوزامین.  Glucosamin Capsule

 

این کپسول اخیرا به شکل گسترده ای در کشور ما استفاده میشه و برای اون تبلیغ وسیعی در ماهواره و داروخانه ها  شده.

حالا از این قضیه که این دارو مخصوص آرتروزه و اصلا بدرد شما نمیخوره بگذریم . در آخرین مطالعات انجام شده معلوم شده که این دارو چندان به درد آرتروز هم نمیخوره.

 

[ پنجشنبه بیست و سوم خرداد 1387 ] [ 22:23 ] [ دکتر یلدا اجودی ]

سوال (کریم شیخ زاده ): باسلام
تاندن انگشتهای دستم جمع شده وبرای بازکردن به بیمارستانی درمشهد رفتم وبا عمل جراهی تاندن یکی از انگشتهایم را بازکردن و تا زمانی که جای عمل خوب نشده بود همانطور راست بود که بعد از التیام جای عمل دوباره به حالت اولش برگشت جهت جواب سوال به این شماره با اینجانب تماس بگیرید که بنده با شما تماس بگیرم ..............تشکر

 

 جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

 

با سلام

انشاءالله بزودی امکان برقراری تماس تلفنی توسط سایت ایجاد خواهد شد.

ولی فعلا شما شرح دقیق تری از مشکل خودتونو بنویسید تا کمک کنم.

آیا مشکل تاندون خود بخود ایجاد شده یا بعد از بریدگی یا آسیب تاندونی دیگه ای بوده؟

 

سن شما چقدره؟

آیا سیگار میکشید.؟

آیا بیماری قند خون دارید؟

 

[ سه شنبه بیست و یکم خرداد 1387 ] [ 18:6 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (سینا رحیمی): خسته نباشید
سلام من پسری هستم 18 ساله وزنم 85 و قدم هست 167 و از این کوتاه قدی نسبت به هم سن وسالام خیلی رنج می برم
می خاستم بدونم راهی برای بلند تر شدن تا 175یا بیشتر دارم ؟
لطفا کمکم کنید من به خاطر این موضوع دچار ناراحتی عصبی شدم و اعنماد به نفسمو کاملا از دست دادم. قد بابام 168 مادرم 150

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

غالبا در مردها افزایش قد در سن شما پایان یافته است.البته برای اینکه قطعا بتوان نظر داد باید یک رادیوگرافی از مچ دست انجام شود.در صورتیکه هنوز صفحه رشد استخوانهای شما باز باشه احتمال داره کمی به قد شما اضافه بشه.

در صورتیکه صفحات رشد بسته شده باشه تغذیه یا ورزش در افزایش قد بی تاثیر خواهد بود.

تنها راه افزایش قد به اندازه 8 سانتی که شما خواسته اید در سن شما عمل جراحیه که با توجه به مشکلاتی که داره من توصیه نمی کنم.

اگر باز هم سوالی دارید بپرسید.

 

[ دوشنبه بیستم خرداد 1387 ] [ 23:34 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (آریانا): با سلام و خسته نباشید خدمات شما دختری 6 ساله دارم که کف پاهایش کمی صاف است دکتر متخصصی فرمودند در صورت استفاده نکردن از کفشهای طبی ممکن است زانوهایش تغییر حالت بدهند درحالیکه ایشان معتقد بودند که مشکل بسیار جزیی است میخواستم بدانم لزوم استفاده از این کفشها تا چه حد است و آیا لازم است مدارکم را به یک ارتوپد اطفال نشان بگدهم اگر بله خواهش میکنم مرا راهنمایی بفرمایید. قبلا از جواب شما بسیار سپاس گزارم .

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

در اکثر موارد صافی کف پا در اطفال نیاز به درمان خاصی نداره و نیازی به استفاده از کفش طبی هم نیست. در موارد نادر که صافی کف پا از نوع غیر قابل ارتجاع یا Rigid flatfoot باشه لازمه درمان بشه.  در بقیه موارد که حدود 90% موارد رو  تشکیل میده و Flexible Flatfoot  نامیده میشه نیازی به درمان نیست.

تعیین نوع صافی کف پا با معاینه است.

در صورتیکه باز هم سوالی دارید بفرمایید.

[ جمعه هفدهم خرداد 1387 ] [ 17:43 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (مهدیس): من دختري هستم متولد سال1373 با قد 145 و وزن 35 كيلو من 120 عدد امپول هورمون رشد زده ام ولي تاثير زيادي نداشته است مي خواستم ببينم ايا قدم بلندتر مي شود يا خير و نيز قد مادرم152 سانتي متر و قد پدرم 178 سانتي متر است و امكان اضافه شدن به قدم چقدر است

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

در حال حاضر شما 17 ساله هستید.دختر خانمها اغلب در این سن بیشتر رشد طولی خودشون رو پشت سر گذاشتن. در واقع بعد از اولین قاعدگی 7- 6  سانت بیشتر از رشد قدی باقی نمونده . در هر حال برای قضاوت دقیق تر به اطلاعات زیر نیازه:

1-  سن استخوانی که بوسیله انجام رادیوگرافی از مچ دست و توسط متخصص رادیولوژی تعیین میشه.

2-  سن بلوغ یا سن اولین قاعدگی کی بوده؟

3-  سن افزایش قد سرعت یافته.  دختر خانمها قبل بلوغ یک دوره افزایش قد سریع رو تجربه میکنند. زمان این دوره در چند سالگی شما بوده ؟

[ جمعه هفدهم خرداد 1387 ] [ 17:41 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (م-ا-ک): سلام من18سال دارم رفته بودم برای استخدام دکتر ارتوپد گفت که شصت پاتو بچسبون وبعدش گفت زانوهات به هم می چسبه وردم کرد حالا گفتم ببینم چه مشکلی دارم خیلی خیلی ممنون

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام.

به نظر میرسه که شما مشکل انحراف زانوها را داشته باشید.در حالت عادی وقتی فردی پاهاشو به هم میچسبونه باید زانوها به هم مماس بشن. فضای خالی نباید بین دو زانو باقی بمونه که اگر قضای خالی باقی ماند به اون پای پرانتزی یا Genuvarum گفته میشه. بر عکس اگر دو زانو زیاد در هم فرو بره به اون ژنووالگوم ( Genuvalgum )گفته میشه. که به نظر میاد مشکل شما این دومی باشه.

[ جمعه هفدهم خرداد 1387 ] [ 17:40 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (محمد): با سلام
من قبلا از شما سئوالی در مورد کوتاهی اندام تحتانی نمودم پاسخ خوبی ارائه گردید سئوال دیگری در مورداینکه زانوی اینجانب گه گاهی خالی میکند ودر می رود و بعضی وقتها که روی زانو میخواهم بنشینم قفل میکند شدیدا درد میکند وموقع باز کردن زانو با درد زیاد باز می شود . من قبلا ام ار ای گرفتم که نتیجه اش اسیب دیدن منیسک بود . خواستم بدانم که ایا این مورد از عوارض کوتاهی اندام تحتانی می باشد و ایا درمانی جز عمل جراحی ندارد و ایااگر کوتاهی اندام تحتانی اصلاح گردد مشکل حل خواهد شد.

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. خالی کردن و قفل کردن زانو ها ربطی به کوتاهی ساق پا نداره.تمام علائمی که فرمودید میتونه مربوط به آسیب منیسک باشه و اگر MRI  هم اینو گفته باید عمل منیسک انجام بدید.

[ جمعه هفدهم خرداد 1387 ] [ 17:37 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (ROOOOOOOOOOHHHHHHH): باسلام.
من هنگامی که مسافتی را بطورمداوم بدوم در قلمه پای چپم احساس داغی وسوزش واتش گرفتگی شدیدی میکنم.انگار هنگام دویدن بجای ماهیچه هااز قلمه استفاده کرده ام وحالا دارد میسوزد.بخواطراین دردمن ورزش را مجبورشدم کنار بگذارم.عکس گرفتم کیست استخوانی نبود.حالا میخواهم بدانم این بیماری چیست وراه درمانش چگونه است؟

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام

مشکل شما یا مربوط به خود ساق پاست و یا انتشار یافته از ناحیه کمر است.

علل مربوط به ساق:

1-شکستگی استرسی    stress fracture

2-سندرم کپارتمان موضعی ناشی از ورزش   compartment syndrome

3-هرنی عضلات داخل فاشیای ساق   Muscle Herniation

4-........

 

علل مربوط به کمر:

مهمترین مشکل کمری که اینچنین علامتی میده تنگی کانال نخاعی است

 

لطفا توضیح بدید که چند سال دارید .مرد یا زن؟ از کی و چگونه این مشکل شروع شده؟

[ جمعه هفدهم خرداد 1387 ] [ 17:36 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
سوال (الهام): با سلام وخسته نباشیدخدمت جناب آقای دکتر اجودی
من30سال سن دارم و مبتلا به کیفو اسکلیوزیس پشت هستم که در سن 17 سالگی به دلیل بی حس شدن پاهایم دوبارمورد عمل جراحی قرار گرفتم والحمدالله بیحسی پاهایم پس از عمل از بین رفت پس از آن یک سال در گچ بودم ودر پشتم هم از پلاتین استفاده نشد.
الان هم مشکل خاصی ندارم ،فقط میخواهم باردار شوم میخواهم ببینم مشکلی برای بارداری من وجود دارد یا خیر؟

جواب (دکتر علی اجودی جراح و متخصص ارتوپدی):

با سلام. به احتمال زیاد مشکلی نخواهید داشت. با اینحال آخرین عکسهای خودتونو بفرستید تا ببینم.

[ پنجشنبه شانزدهم خرداد 1387 ] [ 18:8 ] [ دکتر یلدا اجودی ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

با سلام و احترام
دکتر یلدا اجودی هستم... مسئول وبلاگ.
این مجموعه مدت زیادی غیر فعال بود ولی همچنان روزانه سوالهای بسیار زیادی برای ما ارسال می شد. با توجه به اینکه پاسخگویی به تک تک آنها غیرممکن بوده و فرصت آن وجود ندارد، تصمیم گرفتیم به موضوعاتی که بیشتر مورد سوال است بپردازیم. بنابراین خانم دکتر منصوره کرمانی متخصص زنان به سوالات شایع بیماریهای زنان زایمان و من به سوالات تغذیه و رژیم درمانی، بطور کلی و موضوعی جواب خواهیم داد و به صورت فردی پاسخی داده نخواهد شد، در عین حال که برای طرح موضوعات تمام سوالات در نظر گرفته می شود.
با تشکر از همراهی شما

تلفن مطب : 66919329_021
روزهای زوج 4 الی 8 بعداز ظهر

امکانات وب